Treći vikend Adventa u Crikvenici
Objavljeno: 14.12.2015.

Još jedan Adventski vikend je za nama, a dojmovi se još uvijek nisu slegli. Treći Adventski vikend započeli smo tradicionalnim Dječjim božićnim sajmom u OŠ Zvonka Cara u Crikvenici. Učenici, učitelji i nastavnici po 20. put oduševili su svoje posjetitelje zanimljivom priredbom te mnoštvom ukrasa za nadolazeće blagdane. U popodnevnim satima, naši veseli penzići rasplesali su Adventski park.

U subotu, 11. prosinca svi ljubitelji dobre kapljice došli su na svoje. Započela je dvodnevna manifestacija- Adventski sajam i degustacija vina. Svi naši posjetitelji mogli su kupiti adventsku čaši i vrećicu te uživati u piću i besplatnoj Joti. Osim čaše i vrećice koje su ponijeli kući kao suvenir, mogli su kupovati i raznovrsna vina naših izlagača.

U jutarnjim satima, naši najmlađi uživali su u druženju s vatrogascima, a oni najhrabriji mališani, okušali su se u ulozi vatrogasaca penjući se na ljestve i probavajući različitu vatrogasnu opremu.  Nakon zabave s vatrogascima, uslijedilo je druženje u Adventskom parku uz zanimljive priče naših knjižničarki.

U popodnevnim satima, za dobru zabavu pobrinuli su se grupa Trend i Belfast food.

U nedjelju, 12. prosinca osim Adventskog sajma vina, organizirali smo i zanimljivu radionicu izrade božićnih ukrasa i sijanja pšenice. Naši mališani mnogo su naučili o Svetoj Luciji i običaju sijanja pšenice. Sastav Baruffa zabavio je i razveselio sve posjetitelje Adventskog parka. U popodnevnim satima opuštali smo se uz zanimljive crikveničke legende, a naš park su rasplesali naši raspjevani penzići.

Nedjeljno veče proveli smo na humanitarnom koncertu  ˝Za Teov prvi korak˝ održanom za malenog Tea Jelenovića. Crikvenica je pokazala kako uistinu ima veliko srce i napunila Gradsku sportsku dvoranu. Gotovo tri sata, uživali smo u nastupima mnogobrojnih izvođača našega kraja.