Poštovani prijatelji sporta!

 

I ove godine po osmi put Sport fest će zaživjeti ulicama Crikvenice. Tristotinjak sportaša iz odbojke i rukometa na pijesku te wakeboard rideri boravit će četiri dana u našem gradu.

 

01. srpnja u akvatoriju ispred glavne gradske plaže održat će se 6. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u boat wakebordu. U podnevnim satima pratit ćemo trening i predvečer takmičenja. Posljednjih godina neki novi sportovi na moru, postali su izuzetno popularni. Najbolji primjer za to je wakeboard koji na kopnu ima dva bratska sporta – snowboarding i skateboarding. Wakeboarding je više od sporta, poput ostalih "extreme" sportova, to je stil života, sa jakim uzlaznim trendom u cijelome svijetu. Velik broj posjetitelja crikveničke rivjere svakako će uživati u akrobatskim vratolomijama ridera.

 

 

Drugog dana Sport festa počinju kvalifikacije u rukometu i odbojci na pijesku.

 

Rukometaši će 02. srpnja kroz kvalifikacije tražiti prolaz u sljedeća dva dana natjecanja. Turnir je uvršten u kalendar European Beach Handball Tour (EBT) i sportaši nakon zagrebačkog dolaze na naš turnir u Crikvenici. 250 sportaša borit će se za EBT bodove. Pravim sportašima nikad dosta igre i na taj način je u skupini tzv. alternativnih sportova, sa željom da se popuni praznina između dvije natjecateljske sezone, nastao i rukomet na pijesku.

 

Posebno smo ponosni na 19. turnir odbojke na pijesku. Već tradicionalno g. Mladen Kašić, jedno od najpriznatijih imena hrvatske odbojke, okupio je desetak vrlo kvalitetnih ekipa pa će ove godine turnir biti još jači. Tu su prošlogodišnji pobjednici natjecanja zagrebački par Perić-Noić. Među poznatjim imenima tu su mađarski par Horvat/Vocko, slovenski par Potočnik/Đorđević te iz Francuske dolaze braća Rogondet. Prvog dana održat će se kvalifikacijski turnir. U petak su na programu utakmice po grupama, a finalni meč bit će u subotu oko 21:00.

 Svaki dan organiziran je Player's party u lounge baru "Sabbia" 

PROGRAM: 

 

- 01.07.2010.         WAKEBOARD +6.OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE

                                 - akvatorij ispred glavne gradske plaže

- 01.-03.07.2010.   ODBOJKA NA PIJESKU   19. MEĐUNARODNI TURNIR

                                 - igralište na glavnoj gradskoj plaži

- 02.-04.07.2010.   RUKOMET NA PIJESKU   EBT turnir - CRIKVENICA OPEN

                                 - igralište na Balustradi  

 

 

nositelj projekta:                                                      kontakt osoba:

KIRICA d.o.o.                                                          Davor Stipčić

CRIKVENICA                                                             mob 095 48 39 121

                                                                               Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.