Jučer je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici svečano otvoreno Europsko prvenstvo u košarci za muške do 20 godina. Mlade reprezentacije Crne Gore, Češke, Grčke, Turske, Letonije, Litve, Srbije i Ukrajine prodefilirale su trgom pod bojama svojih zastava u pratnji bubnjara „Samba ispod volte“, a glazbeni dio večeri upotpunila je kumpanija „Tramuntana“. Nakon izvođenja hrvatske himne i službene pjesme FIBA-e, sportašima i gostima se obratio gradonačelnik Damir Rukavina poželjevši im dobrodošlicu u Crikvenicu te vrhunske sportske rezultate na ovome natjecanju i uspješne sportske karijere. Neke od mladih sportaša u orbitu slavnih mogao bi lansirati upravo nastup u Crikvenici jer će utakmice pratiti 100-injak skauta. Prvenstvo je službeno otvorio predstavnik FIBA-e Plamen Gencev poželjevši igračima mnogo dobrih utakmica u duhu fair playa.

            Nešto ranije iste večeri otvorena je i izložba „Dražen Petrović – košarkaški Mozart“ u atriju Hotela „International“. Izložbu je otvorila kustosica Muzejsko-memorijalnog centra Dražena Petrovića istaknuvši kako kroz rad centra Draženov neuništivi duh i dalje živi te njegovo nasljeđe imaju priliku upoznati mlade generacije sportaša, ali i šira javnost. U atriju su izložene fotografije iz raznih faza Draženove karijere, a u izlogu TZG Crikvenice izložene su njegove tenisice, lopta i trofej Žutko. Izložba se može razgledati do 15. srpnja, svakodnevno od 10 – 13 sati i od 18 do 20 sati.

            Bio je to prigodan uvod u početak Europskog prvenstva; prve se utakmice igraju danas, pa će tako u 14:30 sati snage odmjeriti Ukrajina i Letonija, u 16:45 Crna Gora i Litva, u 19:00 sati Češka i Grčka te u 21:15 Turska i Srbija. Cijena dnevne ulaznice je 30,00 kn (svaki dan igraju se četiri utakmice). Karte možete kupiti na ulazu u Gradsku sportsku dvoranu, u TZG Crikvenice i u Kavani „Toš“.