U nedjelju, 1.08. 2010. g. predviđeno je svečano otvaranje dvaju novouređenih igrališta na Dugi – dječjeg igrališta u Ulici Julija Klovića u 19:30 sati i malonogometnog igrališta preko puta Hotela “Therapia” u 20:00 h, kada će zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan ujedno otvoriti i prvi malonogometni cageball turnir. Izgradnja oba igrališta financirana je, odnosno sufinancirana iz Proračuna Grada Crikvenice.

            Projekt izgradnje Sportskog centra “Duga” na adresi Trg Duga 1 (preko puta Hotela “Therapia”) u Crikvenici pokrenuli su Udruga za narodne običaje “DUGA” i MNK “DUGA” u suradnji s Gradom Crikvenicom i MO-om Crikvenica-zapad, te brojnim sponzorima i donatorima. U sklopu centra nalazi se i prvo multinamjensko igralište takvoga tipa u regiji, prilagođeno za cageball nogomet (nogomet u kavezu). Igralište je multinamjensko pa je samim time prilagođeno za ostale oblike rekreativnih sportova, kao što su odbojka i badminton.

 Turnir će se održavati od 01. 08. 2010. do 04. 08. 2010. pod nazivom “CAGEBALL CRIKVENICA 2010”. Generalni pokrovitelji turnira su Grad Crikvenica i Zagrebačka banka d.d.

  U tijeku ovogodišnje turističke sezone planira se i pokretanje posebnog programa (škole nogometa) koju će ispred Malonogometnog kluba “Duga” voditi licencirani treneri.