Danas je predstavnicima medija predstavljen projekt „Pomoć u kući starijim osobama“ koji je Grad Crikvenica pokrenuo u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje će, uz već predviđena sredstva iz Gradskog proračuna, sufinancirati program vrijedan oko pola milijuna kuna. Gradonačelnik Damir Rukavina je istaknuo da je ovaj program procijenjen iznimno kvalitetnim te je prije nekoliko dana s Ministarstvom potpisan i ugovor o sufinanciranju. U tijeku je ispitivanje interesa građana grada Crikvenice za program te prikupljanje podataka o korisnicima. U ovoj, pripremnoj fazi, Grad Crikvenica uspješno surađuje s Centrom za socijalnu skrb, Domom zdravlja i udrugama umirovljenika. Zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan je naglasio da su građani za program iskazali velik interes; u 7 dana obilaska terena, za program se već prijavilo 60 budućih korisnika. S pripremnim radnjama će se nastaviti dok se ne skupi zasad maksimalni predviđeni broj od 100 korisnika pomoći. Pomagat će im 7 djelatnika – voditelj/ica projekta, medicinska sestra, 4 geronto domaćice i jedan pomoćni radnik za koje je raspisan natječaj na Zavodu za zapošljavanje.

 Usluge će za sve korisnike biti besplatne, a odnose se na pomoć u kupnji namirnica, dostavu potrebnih lijekova, medicinsku pomoć ukoliko je potrebna, pomoć pri obavljanju kućanskih poslova i slično. Gradonačelnik Damir Rukavina i njegov zamjenik Senko Smoljan zajedno su sa gđom Sanjom Knežević, koja prikuplja podatke o korisnicima, posjetili dva buduća korisnika programa. Gđa Ljubica Samaržija iz Crikvenice istaknula je kako je za nju ovaj projekt od neprocjenjive važnosti jer je zbog invaliditeta vezana za kuću pa joj i jednostavne svakodnevne radnje kao odlazak do dućana ili po lijekove predstavljaju problem. Ocijenila je ovaj program jednim od najvažnijih koje je Grad pokrenuo s obzirom da će povećati kvalitetu života i uljepšati dane starih i nemoćnih osoba od kojih mnoge nemaju nikoga da im pomogne. Gradonačelnik je sa suradnicima posjetio i bračni par Domijan u Dramlju kojima je pomoć također nužno potrebna jer su oboje bolesni. „Najveća vrijednost ovoga programa za nas je ta što ćemo imati nekoga da nas posjećuje, to će nam olakšati život i dati sigurnost“ istaknula je gđa Anica Domijan.

 Program „Pomoć u kući starijim osobama“ uskoro započinje s realizacijom te pozivamo sve zainteresirane građane grada Crikvenice iznad 65 godina starosti da se jave na broj telefona 091 242 4570 gdje mogu dobiti sve dodatne informacije.

P1010698P1010706P1010715

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top