Grad Crikvenica će i ove godine razveseliti najmlađe stanovnike grada Crikvenice organizacijom dolaska Sv. Nikole, koji će i ove godine doći darivati djecu u sva četiri crikvenička mjesta. Poklon-pakete će dobiti sva djeca s područja grada Crikvenice, od rođenja do polaznika četvrtih razreda osnovnih škola. Polaznici vrtića i jaslica poklone će dobiti u vrtiću, a školska djeca u svojim školama. Djeca koja ne pohađaju vrtić poklone će moći preuzeti u svojim mjestima prema rasporedu obilaska.

U petak, 3. prosinca 2010. u 09,00 h Sv. Nikola će posjetiti djecu u Domu kulture Jadranovo, a u 10:00 h doći će u Dom kulture Dramalj.

            U ponedjeljak, 6. prosinca, u 08:00 h doći će darivati školsku djecu u OŠ Vladimira Nazora, a u 08,30 u OŠ Zvonka Cara. U 09,30 h slijedi posjeta Dječjem vrtiću „Radost“ u Crikvenici, a u 11:00 h dolazi u Dom prosvjete u Selcu gdje će dijeliti poklone za učenike Područne škole Selce i vrtića te djecu iz Selca koja ne pohađaju vrtić.

            U 13:00 h će Sv. Nikola posjetiti Dječji dom „Izvor“ u Selcu, u 17:00 h dolazi u OŠ Zvonka Cara podijeliti poklone djeci uzrasta od 3 do 6 godina, te u 18:00 sati djeci do 3 godine (za djecu koja nisu polaznici vrtića).

Blagdanske akcije nastavljaju se tradicionalnim akcijama Društva „Naša djeca“ pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice. Prva je na redu akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Društvo svake godine za djecu koja borave na dječjem odjelu „Thalassotherapije“ te za područnu školu OŠ Zvonka Cara „Thalassotherapia“ organizira posjet Svetog Nikole. Tim povodom su djeca našega grada sa svojim tetama i učiteljicama pripremili prigodan program kojim će razveseliti bolesne prijatelje i poželjeti im brzi oporavak. Sveti Nikola će ih posjetiti u petak, 3. prosinca, u 10:30 sati.

            Akciji se ove godine pridružila i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, kao sudionik i sponzor, koji će ovom prigodom donirati jedan TV prijemnik za bolesnu djecu na dječjem odjelu koji će svečano uručiti predsjednik Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske Anđelko Manestar. Grad Crikvenica i Društvo „Naša djeca“ darivat će djecu Područne škole „Thalassotherapia“ te djecu iz Dječjeg vrtića „Radost“, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara koja sudjeluju u programu.

Druga akcija Društva „Naša djeca“ pod nazivom „Prijatelj prijatelju“ održat će se istoga dana (petak, 3. prosinca) u atriju Hotela „International“ u 17,00 h. U sklopu te akcije, Društvo organizira posjet Svetog Nikole za djecu s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom. Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske tradicionalno organizira humanitarni bal za djecu našega grada, te će im i ove godine povodom blagdana donirati prikupljena sredstva. Grad Crikvenica sudjelovat će u ovoj akciji donacijom u iznosu od 1000,00 kn.

            U znak sjećanja na pokojnu defektologinju Nađu Slavicu koja je s ljubavlju radila s djecom s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, Ured Grada Crikvenice i Društvo „Naša djeca“ svake godine daruju djecu predškolskog uzrasta igračkama ili didaktičkim pomagalima. Akcija će se i ove godine održati u Dječjem vrtiću „Radost“ u četvrtak, 16. prosinca s početkom u 10,00 h uz prigodni program koji su pripremili vrtićarci.