Jučer su u Gradskoj sportskoj dvorani dodijeljene nagrade najboljim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima u 2010. godini. Okupljene je na početku svečanosti pozdravio gradonačelnik Damir Rukavina istaknuvši ponos uspjesima koji naši sportaši kontinuirano postižu iz godine u godinu te svima zaželio mnogo uspjeha i ubuduće.

Zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan u svom je obraćanju dao kratak pregled najznačajnijih sportskih događanja i gradskih investicija u sportsku infrastrukturu u protekloj godini: „Vrijedi istaknuti da je Grad Crikvenica, usprskos recesijskim uvjetima, uspio održati postojeći standard sportskoga života u gradu, pa ga čak i nadmašiti organizacijom zapaženih i velikih manifestacija kao što je Europsko prvenstvo u košarci U20 te jubilarni, 100. Plivački maraton Šilo-Crikvenica na kojemu je sudjelovalo preko 300 plivača. Tim je povodom Grad Crikvenica tiskao i posebnu brošuru o povijesti maratona.

Prošle je godine Grad također nastavio ulagati u sportsku infrastrukturu – sufinanciran je završetak uređenja društvenih prostorija NK „Crikvenica“, a jedriličarima iz JD „Val“ nabavljena je nova jedrilica.

 

Ovome treba dodati da su, u proteklih godinu dana, ne samo ova dvorana nego i ostala sportska borilišta na području našega grada, bili domaćini niza sportskih natjecanja, turnira, utakmica reprezentativnih vrsta te vrhunskih sportskih klubova i sportaša.

 

 

I ove 2011. godine će se za sport u Crikvenici izdvojiti značajan iznos od ukupno 3.824.000 kn, što je u odnosu na ukupne prihode proračuna, u hrvatskim okvirima, jedno od najvećih relativnih izdvajanja za sport. Premda će ova recesijska godina biti teža od prethodnih za sve, pa tako i za sportaše, ne sumnjamo da će svi sportaši i oni koji su vezani uz crikvenički sport imati razumjevanja i iznaći nove načine i mogućnosti alimentiranja sportske djelatnosti u novonastalim okolnostima. Vjerujemo da će i Zajednica sportova Grada Crikvenice, koja se planira ustrojiti u tijeku ove godine, biti još jedan korak naprijed crikveničkog sporta kako u organizacijskom smislu tako i u smislu još boljega zadovoljavanja javnih potreba građana našega grada u sportu.“

 

Uslijedila je svečana dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim djelatnicima.

Najbolji od najboljih u protekloj godini bili su:

 

PIONIRSKE  KATEGORIJE:

 

Najbolja ekipa pionirskog uzrasta u 2010. godini   

ŽENSKI  RUKOMETNI  KLUB  “MURVICA”

- djevojčice rođene 1998. godine  i mlađe        

U završnici  Državnog  prvenstva u  rukometu za djevojčice rođene 1998. godine i mlađe, osvojile su 7. mjesto, a na Županijskom prvenstvu osvojile su 2. mjesto.

Za  ekipu su igrale: Begić Lorena, Friš Lucija, Jovanović Tamara, Zron  Anamarija, Ljubanović Ena, Mandekić Iva, Posarić Nola, Visković Maja, Pažanin Melani, Poslek Jelena, Vuković Matea i  Knježević Ružica. Trener  ekipe je Ramiz Đekić

 

 

 

Najbolji sportaš  pionirske kategorije:

MAURO  LUKŠIĆ, član Pomorsko-športskog ribolovnog društva  “Arbun” Crikvenica, nastupao za reprezentaciju županije, i osvojio 2. mjesto. Na Državnom natjecanju osvojio je 7. mjesto. Kao član reprezentacije Hrvatske (U-16) sudjelovao  je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

 SPORTAŠ HRVATSKE VI. KATEGORIJE - daroviti sportaš.

 

 

Najbolja sportašica pionirske kategorije:

ANDREA PAVLOVIĆ, članica STK “Sv. Jakov”Jadranovo, Andrea je rođena 2000. godine, a stolnim tenisom se bavi nepune 3 godine. Osvojila je sve turnire na državnom rangu u kategoriji najmlađe kadetkinje, te zauzima 1. mjesto na listi  Hrvatskog stolnoteniskog saveza.  Najmlađa članica ženske seniorske ekipe STK “Sv.Jakov” Jadranovo koji se natječu u II. ligi zapad – žene.

 

 

KADETSKI UZRAST:

 

Najbolja sportašica mlađekadetske kategorije:

MARTINA PAUKOVIĆ,  članica CPK  “Crikvenica”, rođena 1998. godine.

Jedna je od najperspektivnijih plivačica CPK i šire. Potvrda njenog talenta, truda i treninga je osvajanje pokala za najbolju plivačicu prvenstva i najvrjedniji  rezultat na Ljetnom kriterijskom mitingu “B” klubova u Biogradu u disciplini 100 m prsnim stilom u vremenu od 1:29:23. Osvojila je 12 odličja za otplivanih 12 disciplina.

 Na 100. maratonu Šilo-Crikvenica bila je jedna od najmlađih sudionica.

 

 

Najbolja kadetkinja u 2010. godini:

 DORINA SREBRNJAK, igračica STK “Sv. Jakov” Jadranovo, jedina  igračica lige (2. liga zapad-žene) koja je imala  omjer pobjeda 100%,a tek joj je 12  godina. Redovna je članica  Hrvatske kadetske reprezentacije.

Trostruka prvakinja Hrvatske u mlađim kategorijama.

Po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora:

SPORTAŠ HRVATSKE VI. KATEGORIJE – daroviti sportaš

 

Najbolji sportaš kadetske kategorije:

LUCIAN  SRDOČ  - član Boćarskog kluba “Sveti Jakov” Jadranovo.

Prvak Hrvatske za 2010. godinu u  preciznom  izbijanju.

 

Najbolja kadetska ekipa:

RUKOMETNI  KLUB “CRIKVENICA”-  mladići rođeni  1992. godine i mlađi

 

U ligi PGŽ osvojili su 1. mjesto, te 1.mjesto na jakom međunarodnom turniru u Gračanici (BiH) te se uspješno natjecali u 1. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi.

 

Treneri ekipe su Jerko Alujević i Branko Brnčić, a igrači su:  Domagoj Margeta, Antonel Antušić,  Luka Pađen, Tomislav Vukoja, Dino Derossi, Hrvoje Trošelj, Sanjin Omić Jadranko Stojanović, Tin Antić, Dorian Mazzarolli, Dubravko Butorac, Paulo Grozdek, Filip Deranja, Dario Stošić, Kristijan Bećiri, Matej Dražić, Mauro Franko, Antonio Tomić, Ivan Klaić i Alan Begić

 

Talentirani igrači ove generacije,            danas su igrači  u seniorima RK “Crikvenica”, RK “Selce”, RK  “Mornar” i RK “Vinodol”.

 

Najbolja sportašica juniorka: 

TEA  RADIL, članica Pomorsko-športskog ribolovnog društva  “Arbun” Crikvenica.

Na godišnjoj listi Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru u kategoriji U-21 u  obje kategorije rangirana je na 1. mjesto u našoj županiji, a u kategoriji U-21 brod na nivou države, rangirana je na 2. mjesto, zaostavši samo jedan bod za prvorangiranim natjecateljem. Osvojila je 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u ribarenju s obale u Portugalu te 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u ribarenju s broda u Heiligenhafenu u Njemačkoj.

 Do ove godine redovna članica reprezentacije Republike Hrvatske u kategoriji U- 21 obala i brod. U posljednje tri godine nastupanja za reprezentaciju osvojila je 8 svjetskih medalja, i to 4 u pojedinačnoj  i  4 u ekipnoj konkurenciji.

U 2011. godini  nastupat će za seniorsku reprezentaciju.

SPORTAŠ HRVATSKE III. KATEGORIJE  -  vrhunski sportaš.

 

Najbolji sportaš junior :

SVEN  KATNIĆ,  član JD “Val” Crikvenica

Na regatama Europa Cupa (Francuska, Italija, Švicarska,Hrvatska) u ukupnom poretku, u konkurenciji preko 260 jedriličara iz cijele Europe, u klasi Laser 4.7 osvaja 4. mjesto! Temeljem plasmana na rang-ljestvici Hrvatskog jedriličarskog saveza stječe status reprezentativca i na Europskom prvenstvu u Hourtinu (Francuska) postiže fenomenalan rezultat, od 232 jedriličara završava kao 34. Dok u konkurenciji jedriličara do 16 godina (101 jedriličar) osvaja 9. mjesto, a budući da su pehari dodjeljivani za prvih 10 jedriličara, Sven donosi prvi  pehar sa europskih prvenstava u jedrenju za crikvenički  “Val”.

 

Najbolja juniorska ekipa:

EKIPA KOŠARKAŠKOG KLUBA “CRIKVENICA” - JUNIORI

 

U sezoni 2009/2010. u  županijskoj  ligi  u  konkurenciji od 16  klubova  osvojili su 3. mjesto, s tim rezultatom su ostvarili pravo natjecanja u međužupanijskoj ligi  gdje su bili  peti. Trenutno su u Županijskoj ligi  na  1. mjestu bez ijednog poraza, tako da će i ove godine igrati međužupanijsku ligu.

 

Za ekipu su igrali: Vito Baričević, Mauro Veljačić, Alen Mandžuka, Mauro Domijan, Ivan Djak, Lovro Miljković, Matej Modrić, Jan Skopljak, Ivor Benić, Dejan Pjevač, Marijan Mataija, Ednan Bešlija i Edi Piškulić.  Trener ekipe je Marin Komadina.

 

 

Najbolji sportaš stariji  junior:

VEDRAN  GRBČIĆ

Član Društva borilačkih vještina samoobrane Crikvenica

1. mjesto Europske rang liste za 2010. g.

- grana SAVATE – COMBAT juniori 18-21 g. - teška kategorija;

2. mjesto Hrvatsko savate prvenstvo 2010. g.

- grana  SAVATE -  ASSAUT juniori 18-21 g.- teška kategorija;

2. mjesto Hrvatsko savate prvenstvo 2010. g.

                        - grana  SAVATE – COMBAT juniori 18-21 g. - teška kategorija

 

 

Najbolja ekipa starijih juniora:

ŠRK “OSLIĆ” SELCE – MILIVOJ ANTIĆ  I BORIS ŠKORIĆ

1. mjesto na Međuopćinskom natjecanju

2. mjesto na Županijskom natjecanju

4. mjesto na Međužupanijskom prvenstvu

 

 

Najbolji sportaši školskog sporta:

 

DORINA SREBRNJAK

- članica ekipe OŠ V. Nazora, najbolja igračica, osvojila sa školskom ekipom

 1.mjesto u Županiji; 1. mjesto u poluzavršnici državnog prvenstva te 6.mjesto u završnici državnog prvenstva

 

MAURO VELJAČIĆ

            - učenik SŠ dr. A. Barca, član Košarkaškog kluba “Crikvenica”. Na školskom prvenstvu osvojio 1. mjesto u disciplini skok u dalj, i 3. mjesto sa košarkaškom ekipom.

 

OŠ V. NAZORA – STOLNI TENIS  DJEVOJČICE

Ekipa u sastavu: Dorina Srebrnjak, Maja Juretić i Andrea Pavlović osvojile su:

1.    mjesto u županiji; 1. mjesto u poluzavršnici Državnog prvenstva i 6. mjesto u završnici Državnog prvenstva

 

 

Najbolji treneri :

 

ROBERT JURINČIĆ -  uspješan trener u JD “Val”, u 2010. ostvario niz zapaženih rezultata na prvenstvima Hrvatske u klasama: Optimist 6. mjesto; Laser Radial 3. bronca; Laser Standard juniori 4. mjesto.Po kriterijskim ljestvicama Hrvatskog jedriličarskog  saveza u klasi Laser Radial 1. mjesto i Laser Standard  juniori 2. mjesto.

Kao trener reprezentacije Hrvatske, u 2010.  sudjelovao je na svjetskom i europskom  prvenstvu, na kojima su jedriličari JD “Val” Nenad Bugarin, Sven Katnić i Patrik Car ostvarili vrlo zapažene rezultate

           

ERIK MATKOVIĆ - trener u STK “Sv. Jakov” Jadranovo, godinama prisutan u stolnom tenisu, najprije kao igrač, a zatim svoje igračko znanje i iskustvo vrlo uspješno prenosi mlađim generacijama. Pod njegovim vodstvom u sezoni 2009/2010.

STK “Sv.Jakov” Jadranovo, ženska ekipa, došla je do najboljeg uspjeha u povijesti kluba, mlađu ekipu do naslova prvaka Hrvatske, od toga Dorinu Srebrnjak do trostruke prvakinje Hrvatske, a vrlo uspješno ju nasljeđuje  Andrea Pavlović, koja zauzima 1. mjesto na državnoj rang listi. Osvojila je sve turnire u kategoriji najmađih kadetkinja. U sezoni 2010/2011. seniorska ekipa – žene nalazi se na 2. mjestu u II. Hrvatskoj ligi 

 

DENIS LOPAC – trener NK “Crikvenica”; u godini u kojoj je seniorska ekipa  NK Crikvenica  postigla najbolji rezutat u 90-godišnjoj povijesti kluba, osvajanje 1. mjesta u 3. nogometnoj ligi zapad, trener Denis Lopac je svojim radom, znanjem i zalaganjem pridonio tom uspjehu, te vjerujemo da će, pod njegovim vodstvom, ekipa zasigurno postizati vrhunske rezultate i ubuduće

 

Posebna  priznanja;                                           

 

Posebno priznanje za razvoj i masovnost ženskog sporta u gradu Crikvenici , te za izvrsne rezultate u prošloj natjecateljskoj godini

 

ŽOK “CRIKVENICA”  

Otkako je osnovan 1998. godine,  u  klubu  se okuplja  i kvalitetno trenira i natječe se  velik dio ženske mladeži. U klubu se posebna pozornost obraća najmlađim kategorijama djevojčica koje kroz igru i sportske aktivnosti na najljepši način upoznavaju sistem treninga, natjecanja i svu  kvalitetu bavljenja sportom. Kroz uzraste se prati razvoj i prilagođava se način treninga, pa je to razlog da je u klubu od osnivanja do danas kroz trenažne procese i natjecanja prošao velik dio djevojčica, a klub  kroz županijska  i republička natjecanja ostvaruje zapažene uloge u svim uzrasnim kategorijama natjecanja.

 U prošloj natjecateljskoj godini, seniorska ekipa koja se natječe u II. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi zapad je osvojila 6. mjesto, a sada, nakon prvog dijela prvenstva 2010/2011., ekipa se nalazi na 4. mjestu sa dva poraza, koliko ima i prvoplasirana ekipa Veli Vrh. U prošloj natjecateljskoj sezoni ekipu je vodio  Zvonko Brozić, a u sezoni 2010/2011. ekipu vodi Željko Vučković.

 

 

Posebno priznanje za organizaciju europskog prvenstva

 KOŠARKAŠKI KLUB  “CRIKVENICA”

 

            U periodu od 08.-18. srpnja 2010. godine, u Hrvatskoj se održavalo Europsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina, gdje je, uz Zadar i  Makarsku, Crikvenica bila jedan od gradova domaćina, a Košarkaški klub “Crikvenica”, kao dugogodišnji partner Hrvatskog košarkaškog saveza, i suorganizator  tog natjecanja. Osam reprezentacija (Turska, Crna Gora, Litva, Latvija, Srbija, Češka, Ukrajina i Grčka), koje su boravile u Crikvenici, pamtit će Crikvenicu kao gostoljubivog i nadasve odličnog organizatora. Za to je zaslužan Košarkaški klub “Crikvenica” i njegovih 60 volontera. Odlična organizacija potvrđena je i s najvišeg vrha FIBA Europe i Hrvatskog košarkaškog saveza.

 

 

Posebno priznanje za izuzetan planinarski uspjeh  u 2010. godini

DAMIR PEKO LONČAR  I MARKO ROGIĆ  

Članovi  Planinarskog društva “Strilež” , 06.08. 2010. osvojili su najviši vrh Alpa Mont Blanc visok 4.810 metara. Uspon na Mont Blanc uslijedio je nakon opsežnih dvomjesečnih  priprema i kondicijskih treninga po okolici Crikvenice. Završni uspon na Mont Blanc postignut je nakon snježne mećave, pri temperaturi od -15 do -10 C, uz snažni vjetar koji je dodatno otežavao kretanje zaleđenim strminama. Dolazak na vrh obilježen je fotografiranjem sa zastavama Grada Crikvenice i Planinarskog društva “Strilež”. 

 

Posebna priznanja:

 

DARIJE DRAGIČEVIĆ, član  uprave Rukometnog kluba “Crikvenica”. Nekad  i sam rukometaš, po završetku igračke  karijere, 2005. godine, aktivno se uključio  u rad kluba. Posljednje dvije godine obnaša dužnost direktora kluba.

 

JOSIP FRIŠ,   agilni član uprave ŽRK “Murvica” i trener mlađih uzrasta  vaterpolista u CPK “Crikvenica”. Glavni organizator  vrlo uspješno održanih Jadranskih susreta.

 

IVICA MANESTAR, dugogodišnji igrač (od samog osnivanja kluba) RK “Mornar” ,zatim uspješan trener u ŽRK “Murvica, i danas je trener u RK “Mornar” Dramalj, gdje vrlo uspješno radi s mlađim kategorijama dječaka i sudjeluje u svim organizacijskim aktivnostima kluba. Aktivan clan ŠRD “Lovrata” Dramalj.

 

Posebna  priznanja sportašima:

 

MARINO MILIĆEVIĆ I LEO BRNIĆ

Boćari  Marino  Milićević  i Leo Brnić, boćari su koji su prve korake i prve boćarske punte napravili u boćarskim  klubovima s područja grada Crikvenice, Marino u BK “Gornji kraj”, a Leo  u BK “Sv. Jakov”.

Njihov izraziti nesvakidašnji talent ubrzo ih je odveo u veće klubove, Marina u Boćarski klub “Zrinjevac”, a Leo u “Benčić Vargon”. Leo nastupa i za Boćarski klub “Gornji kraj”.

 

Njih dvojica, djeca naših boćarskih terena, poznata su imena  u svjetskom boćarskom svijetu. Vlasnici su brojnih rekorda, medalja, osvojenih prvih mjesta na europskim i svjetskim smotrama ovog tradiconalno mediteranskog sporta.

Svjetski prvak U-18 i U-23   --  MARINO MILIĆEVIĆ

Svjetski  juniorski rekorder u brzinskom izbijanju  47/49  LEO  BRNIĆ

Osvojili su 3. mjesto u paru na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

 

                                                                  

Najbolja muška  ekipa u 2010. godini:

NOGOMETNA  EKIPA  “CRIKVENICA” -  SENIORI

Najbolja muška  ekipa u 2010. godini     

Seniorska ekipa  NK “Crikvenica”  postigla je  najbolji rezutat u 90-godišnjoj povijesti kluba; osvojili su 1. mjesto u 3. nogometnoj  ligi zapad.

 

Za ekipu su igrali:

 

Srok,Lastrić,Vukić,Murica,Jug,Gašparović,Komar,Uremović,Perušić,Stevanić,ButoracKuna,Antić,Tucaković,Jelenović,Đulabić,Babić,Brajković,Jovanović,Vuka,Spasić, Novaković i Kaćunić.

Trener ekipe je Denis Lopac.