Na području Grada Crikvenice se od 1. svibnja uvodi usluga m-parking - mogućnost plaćanja parkiranja putem mobitela, odnosno SMS porukom. Cijene parkiranja i parkirne zone ostaju neizmijenjene. Svaka će zona biti označena posebnom bojom i imati svoj broj na koji se može poslati SMS poruka s registracijom vozila. Pošiljatelj će u roku od nekoliko sekundi primiti povratnu SMS poruku kojom se potvrđuje plaćanje parkiranja i služi kao dokaz da je parkiranje plaćeno. Ova usluga će biti moguća na uličnim parkiralištima, uz postojeću mogućnost plaćanja kovanicama, a na parkiralištima s rampom plaćanje mobitelom neće biti izvedivo.

 

Cijena parkiranja u svim zonama izvan sezone iznosi dvije kune. U sezoni sat parkiranja u prvoj zoni stoji pet kuna, a svaki daljnji sat plaća se sedam kuna. U drugoj zoni, koja se proteže od kina do Crnog mola i obuhvaća parkiralište Lučica cijena sata parkiranja iznosi četiri kune. Sat parkiranja u trećoj zoni koja obuhvaća sva druga parkirališta stoji tri kune u sezoni. Parkiranje nije vremenski ograničeno, a radno vrijeme parkirališta tijekom sezone (od 15. svibnja do 15. rujna) je od sedam do 23 sata. 

 

Dnevna karta u prvoj zoni stoji 110 kuna, u drugoj 68, a u trećoj 48 kuna. Izvan sezone se dnevna karta plaća 28 kuna, bez obzira na zonu. Ukoliko nadležne službe zateknu vozilo bez karte za parkiranje, vlasnik vozila dužan je platiti dnevnu kartu koja se može kupiti u prostorima GKTD-a „Murvica“, u Hotelu „International“ i na Parkiralištu „Riviera“.