×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/sjednica_mladih
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sjednica_mladih

P1030108Jučer su crikvenički srednjoškolci uspješno održali svoju prvu sjednicu Gradskog vijeća. Simuliranom sjednicom srednjoškolci su završili edukaciju u sklopu Planske igre „Lokalna samopuprava“ koju već četvrtu godinu zaredom u Crikvenici provodi Zaklada Friedrich Ebert. Na svom aktualnom satu, mladi vijećnici, koji su predstavljali Mladu intelektualnu stranku, Crikveničku stranku za prava mladih, Crikveničku stranku mladih i Međugradsku stranku, imali su brojna pitanja za gradonačelnika Damira Rukavinu. Zanimalo ih je kada će se u Crikvenici ponovno moći polagati vozački ispit, mogućnost kino projekcija na području grada, mogućnosti jeftinijeg javnog prijevoza te izgradnja garaže. Gradonačelnik je odgovorio da će Crikvenica uskoro dobiti kružni tok u Goranskoj ulici te semafor kod Mosta hrvatskih branitelja, čime će se ispuniti propisani uvjeti za polaganje vozačkog ispita. Vezano za kino projekcije, gradonačelnik je najavio skori početak uređenja Trga Stjepana Radića, u sklopu kojega je predviđen i paviljon u kojemu će se nalaziti multifunkcionalna dvorana koja će moći poslužiti i kao kino dvorana. U svezi javnog prijevoza, gradonačelnik je istaknuo kako postoji mogućnost dolaska Autotroleja u Crikvenici i kako su razgovori s tim prijevoznikom u tijeku. Što se tiče parkiranja, nova višeetažna garaža će se nalaziti na postojećem parkiralištu kod robne kuće, što je također predviđeno Prostornim planom.  

Vijećnici su predložili da se na području grada postave oglasne ploče te da se pokrene web stranica s oglasima za sezonsko zapošljavanje srednjoškolaca. Također su predložili da se organizira više zabavnih događanja u gradu. Istaknuli su kako su svjesni da su sredstva za takve manifestacije ograničena, ali je prema njihovom mišljenju bolje organizirati više manjih i jeftinijih, ali kvalitetnih događanja, nego plaćati nastupe skupih pjevača i grupa.  

Na sjednici se raspravljalo o četiri točke dnevnog reda – izgradnji skakaonice na Crnom molu, proširenju azila za napuštene životinje, izgradnji doma kulture u Crikvenici te postavljanju reflektora na nogometnom igralištu. Prijedlog o izgradnji skakaonice nije izglasan, dok su prijedlozi za proširenje azila za životinje i postavljanje reflektora na nogometnom igralištu dobili većinu glasova. Najviše se raspravljalo o izgradnji doma kulture. Naposljetku je zaključeno da je izgradnja doma kulture na prostoru autobusnog kolodvora, procijenjene vrijednosti pet milijuna kuna, preskupa te da bi se kulturne manifestacije mogle održavati u prostoru Stare škole, koju prethodno treba kupiti Grad.

{gallery}sjednica_mladih{/gallery}