Danas počinje obilježavanje Dana Dramlja, blagdana Svete Jelene, zaštitnice mjesta, koja se slavi 22. svibnja. Uvod u bogati program je današnje otvaranje izložbe slikarice Barbare Manestar u Zadružnom domu u 19 sati. To je prva samostalna izložba slikarice iz Dramlja. Slijedi 21. malonogometni turnir čiji se finale igra u subotu. Sutra i prekosutra u Hotelu „Dramalj“ održat će se turnir u briškuli i trešeti. U petak će se u Adrenalin parku kod Hotela „Omorika“ održati turnir u nogometu u kavezu (tri igrača na terenu) za starije od 50 godina. Istoga dana u Hotelu „Dramalj“ održat će se turnir u pikadu.

 

Subota i nedjelja rezervirani su za dječji malonogometni turnir na igralištu Omorika. U subotu će djeca iz vrtića »Radost« i učenici OŠ Vladimira Nazora prirediti prigodni program nakon kojeg će gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i predsjednik Mjesnog odbora Dramalj čestitati Dan Dramlja. Subotnji program nastavlja se uz zabavni program uz bend »Fume i Šorda«. U nedjelju će povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Domagoj Matošević predvoditi svetu misu. Nedjeljni program završava koncertom Marija i Sabrine Šimunović »Serenada uz maleni žal« u crkvi Sv. Jelene. Obilježavanje Dana Dramlja završava u subotu 28. svibnja smotrom klapa u Lučici „Pazdehova“.

Organizatori događanja su Mjesni odbor Dramalj, Župni ured „Sv. Jelena“, Udruga mladeži „Sv. Jelena“, KUD „Jelena“, PK „Dramalj“, BK „Sv. Jelena“, Udruga samohranih roditelja „Kormoran“, ŠRD „Lovrata“, RK „Mornar“, Gradska knjižnica Crikvenica i Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“.

Pokrovitelji Dana Svete Jelene su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Turističko društvo Dramalj.