U ponedjeljak, 23. svibnja 2011. g. s početkom u 18,00 sati, Grad Crikvenica u Gradskoj vijećnici (Preradovićeva 1, Crikvenica) priređuje otvaranje izložbe radova koji su prispjeli na natječaj za urbanističko- arhitektonsko rješenje „Crikvenica – centar“. Radovi obuhvaćaju uređenje Trga Stjepana Radića s gradskom lukom i Parkom palih za domovinu (ispred Hotela „International“) te kontaktnu zonu prema planiranoj marini.

Zadatak sudionika natječaja – autora bio je da svojim rješenjima odrede cjelovito uređenje užeg centra i njegov odnos s kontaktnim zonama, a koji predstavlja jedan od urbano najatraktivnijih i najznačajnijih dijelova grada. To je glavni prostor okupljanja, prostor javnih manifestacija i svih važnijih događanja, kako u životu građana, tako i u funkciji turizma.

Natječaj je raspisao Grad Crikvenica u suradnji sa Hrvatskom komorom arhitekata (HKA) i Udruženjem hrvatskih arhitekata (UHA) iz Zagreba.

 

 

 

 

Od pristiglih radova, Ocjenjivački sud je izabrao tri najbolja rada i podijelio nagrade. Dodjeljujući prvu nagradu tvrtki „NFO“ d.o.o. iz Zagreba, žiri se opredijelio za najkvalitetnije urbanističko-arhitektonsko rješenje koje je skladno i proporcionalno odgovorilo na projektni zadatak uz potpuno očuvanu vizuru i fasadu „stare dame“. Rad poštuje zatečeno stanje, no korigira ga na mnogim mjestima novim intervencijama i dizajnom. Posebno se ističe kriterij poštivanja mediteranskog ambijenta očuvanjem lokalnih forma i tradicije.

Grad Crikvenica zahvaljuje svim autorima i njihovim suradnicima na uloženom trudu kojim su nastojali ponuditi što bolja urbanističko-arhitektonska rješenja i time zadovoljiti postavljene uvjete natječaja.

Pozivamo sve zainteresirane da u ponedjeljak dođu na otvorenje izložbe i razgledaju svih 10 radova od kojih je svaki ponudio zanimljiva rješenja za uređenje Trga.