Crikvenica će od 28. do 29. svibnja 2011. mirisati na jagode i postati raj za sve sladokusce i obožavatelje ovog iznimno ukusnog i oku ugodnog voća. Ovaj nas vikend očekuje prvi po redu FESTIVAL JAGODA, sastavljen od raznovrsnog programa, prepunog slatkih iznenađenja. Glavnina programa će se održati na Trgu Stjepana Radića u centru grada, koji će biti odjeven u mirišljavo voćno proljetno ruho i ukrašen živopisnim i originalnim dječjim radovima.

 

 Program Festivala jagoda će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

 

-subota, 28. svibnja - od 8:00 do 21:00 - prodajna izložba svježih jagoda,slastica i autohtonih suvenira

-10:00- otvorenje festivala, zabavni program uz klapu "Botuni"

-10:30- velika bola od jagoda na Veloj paladi

-11:00- "Šaraonica" - dječja radionica na Trgu Stjepana Radića

-11:00- prigodna izložba dječjih radova- Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica,

galerija TZG Crikvenice

-18:00- zabavni program uz sastav "Klamaruša" (Trg Stjepana Radića)

 

-nedjelja, 29. svibnja- od 8:00 do 21:00 - prodajna izložba svježih jagoda,slastica i autohtonih suvenira.

 

Na Veloj paladi u centru Crikvenice će se, osim domaćih izlagača, predstaviti i petnaestak izlagača Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten", a posjetitelji će moći kupiti suvenire, domaće proizvode te kušati vrhunske slastice.

Festivalsko ozračje će se osjetiti na svakome koraku pa tako naša priča o jagodama ovdje ne završava.

Naime, mnoge crikveničke hotele i ugostiteljske objekte će ovaj vikend ispuniti sladak i primamljiv miris jagoda, a kuhari će pokazati svoje umijeće u pripravljanju jedinstvenih, maštovitih i ukusnih jela i pića. U bogatoj ponudi će biti razne delicije, od kojih izdvajamo: pureći file s umakom od jagoda, tortu od skute s preljevom od šumskih jagoda, biftek s jagodama i kroketima, pjenicu od jagoda i bijele čokolade, jagode u

karameliziranoj ocaklini, "Slatku fantaziju od kandiranih maslina i jagoda" te desertnu pizzu od jagoda.

 

Uživanje i opuštanje u svježem morskom zraku i toplini sunca bit će još ljepše i potpunije uz mirise i okuse jagoda... Provedite slatki vikend u Crikvenici i udovoljite svim svojim osjetilima...

 

Organizator Festivala jagoda je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizatori Udruženje obrtnika Crikvenica, "Jadran" d.d. u stečaju i Udruga proizvođača jagoda "Jagodni prsten", a pokrovitelj Grad Crikvenica.