U petak, 16. 09. 2011. počinju aktivnosti ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u Crikvenici te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se svojim sudjelovanjem uključe u promociju pozitivnih vrijednosti  ove globalne ekološke kampanje. 

Za početak, pozivamo vas da u subotu, 17. 09. u 13:00 sati dođete na Trg Stjepana Radića u Crikvenici i sudjelujete u rekreativnoj biciklijadi do Selca. Okupljanje je kod kipa Ribara na trgu u 13:00 sati;  svaki sudionik u vožnji dobiva startni broj, a najbržih 50 prijavljenih i besplatnu majicu kampanje. S Trga Stjepana Radića će se, u pratnji članova Biciklističkog kluba „Crikvenica“, cestom uz more krenuti prema Selcu. Kod restorana “Kantunić“ u Selcu predviđena je kratka okrepa, nakon koje slijedi povratak u Crikvenicu. Nakon povratka na trg, sve sudionike i goste čeka zabavni program koji su organizirale udruge mladih sa crikveničkog područja, uz besplatnu batudu i kolače koje je osigurao Hotel „International“.

Pridružite nam se i u nedjelju, 18. 09., kada ćemo uz vodiča šetati Ljubavnom cesticom. Okupljanje je predviđeno u 10:00 sati na Kalvariji (Jurišićeva ulica). Za šetače je također osigurana okrepa.

U utorak, 20. 09. promoviramo nordijsko hodanje, koje je idealna aktivnost za skidanje kilograma i pruža učinkovit trening za cijelo tijelo. Tehniku hodanja će demonstrirati predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, a u akciji sudjeluju i članovi Planinarskog društva „Strilež“. Okupljanje je na Trgu Stjepana Radića u 17:00 sati, a hodat će se (uz okrepu) do Lučice Pazdehova u Dramlju.

U sklopu kampanje, promet će biti zatvoren u subotu, 17. 09. na Šetalištu Vladimira Nazora od kućnog broja 67 do kraja ulice nastavno s Ulicom Emila Antića do raskršća s Ulicom Knežina od 10:00 do 18:00 h. U četvrtak, 22. 09., bit će zatvoren promet duž Strossmayerovog šetališta od 10:00 do 18:00 sati. Toga će se dana održati i prezentacija projekta javnog prijevoza City Bus, pa će tim povodom vožnje na svim linijama cijeli dan biti besplatne. 

 

Detalje o ostalim događanjima možete saznati klikom na banner iznad obavijesti. Vidimo se na Europskom tjednu mobilnosti!