Kad za većinu maratonaca godina završava, a Europa navlači zimske rukavice i skije, na sunčanom Kvarneru, u Crikvenici, očekuje vas prava sportska poslastica, velika sportska premijera - 1. Adria Advent Maraton.

 

Prvi Adria Advent Maraton će se održati u Crikvenici u nedjelju, 27. studenoga 2011. godine, s početkom u 10 sati. Prvi put u povijesti Crikvenice će maratonci iz cijeloga svijeta imati priliku trčati ukupno 42.195 m uz more. Bez straha da će okusiti samo pola užitka boravka, oni malo manje izdržljivi, amateri i građani se mogu okušati u polumaratonu, utrci od 21.075 m. Do sada je prijavljeno ukupno 318 sudionika iz 9 zemalja, a posebno nam je zadovoljstvo i čast što će u maratonu sudjelovati poznati maratonac iz Etiopije Erkolo Ashenafi, pobjednik Zagrebačkoga maratona te Marija Vrajić, najbolja svjetska ultramaratonka.

 

Program Prvog Adria Advent Maratona:

 

-10:00 h - početak maratona

-10:30 h - početak polumaratona

-11:00 h - utrka građana

-14:00 h - podjela nagrada (polumaraton)

-15:00 h - podjela nagrada (maraton)

-16:00 h - zabavni program - koncert grupe Belfast Food

 

Posjetite Crikvenicu, bodrite naše maratonce, uživajte u impresivnom prizoru utrke uz more i postanite dijelom sportsko-rekreativne povijesti u Crikvenici.

Detaljnije informacije možete dobiti na službenoj stranici maratona: http://www.adria-marathon.eu/.

 

Organizator 1. Adria Advent Maratona je "Via Mea Travel" d.o.o., suorganizatori Turistička zajednica Grada Crikvenice, GKTD "Murvica" d.o.o. i Županijska lučka uprava Crikvenica, a pokrovitelj Grad Crikvenica.