Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina sa suradnicima uputio je svim mještanima i prijateljima Selca čestitke povodom blagdana sv. Katarine, zaštitnice Selca. Proslava Katarinine u Selcu traje od jučer pa sve do nedjelje, a centralna proslava se održava danas, na sam blagdan. U 09:30 sati vjernici će se pomoliti na grobu Ivana Lončarića Papića, a u 10:00 sati u Crkvi sv. Katarine počinje koncelebrirana sveta misa. Na selačkoj placi, također u 10:00 sati, počinje „Katarinski samanj“ uz glazbeni sastav „Klamaruša“, slijede pučka fešta i Selačko kolo (u 12:00 sati). U 20:00 sati u velikoj dvorani Doma prosvjete održat će se predstava „Prekidi“. Cijena ulaznice je 30,00 kn.

Proslava Katarinine nastavlja se do nedjelje. U subotu će se u 14:00 sati održati boćarski turnir na Sportskom centru „Matkino“, a u nedjelju u 19:00 sati slijedi proslava 100. obljetnice osnivanja KUD-a „Neven“ u velikoj dvorani Doma prosvjete.

 

Organizatori ovogodišnje proslave Katarinine su Mjesni odbor Selce, „Team Tunar“ Selce, Gradska knjižnica Crikvenica, Ogranak Narodna knjižnica i čitaonica Selce, KUD „Neven“ Selce, TZG Crikvenice, Udruga mladih Selce, Boćarski klub Selce, Limena glazba Selce, ŠRK „Oslić“ Selce, Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ Crikvenica i Crkveni odbor Sv. Katarine Selce.

Pokrovitelji su Grad Crikvenica i TZG Crikvenice.