U Crikvenici će se 10. prosinca 2011. u zanimljivom, ugodnom i opuštajućem ambijentu, na brodovima u crikveničkoj gradskoj luci, održati 8. po redu Sajam vina i eko proizvoda, na kojemu će dvadesetak izlagača iz cijele Hrvatske predstaviti svoje proizvode (domaća vina, rakije i likeri, dimljena riba, sir, pršut).

Od proizvođača vina će, između ostaloga, sudjelovati: "Pavlomir" d.o.o. iz Novog Vinodolskog, "Nada" Željka Juranića s Vrbnika, Vinogradarstvo i vinarstvo "Jakobović" iz Vetova, Poljoprivredna zadruga "Kuna 1898" i Vinarija "Miličić" s Pelješca, OPG "Izvori života" obitelji Zelenika iz Iloka, Vinarija "Dragun" iz Iloka, OPG "Visintin" iz Livada, Vino "Černeka" iz Buzeta, OPG "Bodegrajec" iz Kutjeva, OPG "Đurina" i Vinogradarstvo i vinarstvo "Ivanović" iz Kutjeva, Vina "Velikanović" iz Jastrebarskoga, Miljenko Manestar iz Crikvenice i dr.

Osim toga, svoje će eko proizvode predstaviti: obitelj Šestak iz Plešivice kod Jastrebarskoga, pršutarna "Kod Milana" iz Vodnjana, OPG "Kušt" iz Sv. Ivana Zeline, Tea Pavoni iz Crikvenice, OPG "Plesničar" iz Fužina, OPG "Waltz" iz Grižana, "Marko" - obrt za dimljene ribe te OPG "Šarar" iz Grižana.

Osim u bogatoj ponudi vina i ostalih proizvoda, posjetitelji će moći uživati i u predavanju o revitalizaciji vinograda s naglaskom na autohtone sorte (Žlahtina mića, Kolodar), koje će u 13 h na jednome od brodovima u crikveničkoj luci održati Mihovil Juriša.

Organizator 8. sajma vina i eko proizvoda u Crikvenici je Udruženje obrtnika Crikvenica, a sponzori Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Županijska lučka uprava Crikvenica, GKTD "Murvica" d.o.o. Crikvenica, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Turistička zajednica Vinodolske općine i "Pavlomir" d.o.o. Novi Vinodolski.