P1050371Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina sa suradnicima danas je primio predstavnike GKTD-a „Murvica“ i koncesionara koji se zajednički brinu o održavanju, opremanju i uređenju crikveničkog Gradskog kupališta. Povod susreta bila su osvojena priznanja za Gradsko kupalište Crikvenica u 2011. godini. Glavnoj gradskoj plaži ove su godine dodijeljena čak tri prestižna priznanja – Turistički cvijet  (za najbolju urbanu plažu u Hrvatskoj), Plavi cvijet (za najbolje uređenu javnu plažu u PGŽ) te nagradu za najbolje organizirani Projektni dan Plave zastave. Valja istaknuti da je Gradsko kupalište Crikvenica još od 1999. godine nositelj Plave zastave, međunarodne oznake čistoće mora i okoliša i kvalitetne opremljenosti plaža. 

Gradonačelnik je naglasio da su brojna priznanja koje već godinama osvaja Gradsko kupalište prvenstveno pohvala ekipi koja se svake godine trudi da poveća kvalitetu crikveničkoga Gradskog kupališta i prezentira ga na najbolji mogući način.  „Sve te uspjehe zahvaljujemo vašem kontinuiranom kvalitetnom radu – djelatnicima GKTD-a „Murvica“ i koncesionarima. Svojim zajedničkim radom i kvalitetnom suradnjom, doveli ste našu plažu u sam vrh ne samo hrvatskih, već i svjetskih plaža. Zahvaljujem vam na naporima i trudu da održite i unaprijedite kvalitetu i  opremljenost našega Gradskog kupališta i uvjeren sam da uspjesi ni ubuduće neće izostati“, rekao je gradonačelnik.

Direktorica GKTD-a „Murvica“ Sonja Polonijo je naglasila da je pozicija najbolje plaže u državi prvenstveno rezultat uspješne suradnje „Murvice“ i koncesionara – tvtke „Kirice“ d.o.o., „Kvinta plan“ d.o.o. „Akvagan“ d.o.o. i „Neptun vaman“ d.o.o.

U ime svih koncesionara, direktor „Kirice“ Robert  Josip Manestar također je istaknuo uspješnu sinergiju svih koji skrbe o Gradskom kupalištu, što je rezultiralo brojnim nagradama. Od 1998. godine su u Gradsko kupalište izvršena brojna ulaganja te je ostvarena uspješna suradnja u gospodarskom i turističkom smislu. 

Sonja Polonijo je najavila daljnja ulaganja – izgradnja novih sanitarnih čvorova, uređenje zgrade turističke ambulante, platoa kod tuševa, a u planu je i opsežan projekt uređenja kompletne šetnice. Plaža se svake godine nadohrani s cca 500 kubika pijeska, a u posljednjem desetljeću u plažu je uloženo ćak 7,5 milijuna kuna. Ove je godine uvedena i atraktivna inovacija za turiste – gosti koji su godinama vjerni Crikvenici i Gradskom kupalištu imaju priliku posaditi biljku uz koju je istaknuta pločica s njihovim imenom.

P1050370Poslovotkinja plaže Anita Brnčić istaknula je kako radni dan na Gradskom kupalištu počinje već u 5 sati ujutro – djelatnici su na usluzi gostima tijekom cijeloga dana. Svaka blagajna je ujedno i info-punkt na kojemu turisti mogu saznati brojne korisne informacije.

Organizator nagrađenog Projektnog dana Sanjin Šopić je opisao projektnih aktivnosti čiji je cilj promocija održivog razvoja. U projekt se uvijek nastoji uključiti što više djece, a djelatnici „Murvice“ svake godine prezentiraju i akciju spašavanja te demonstriraju tehnike Prve pomoći.

Direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić čestitala je predstavnicima „Murvice“ i koncesionara na uspjesima te istaknula kako su brojna priznanja najbolji pokazatelj kvalitete od pet zvjezdica, ne samo plažnog prostora, već i grada Crikvenice kao destinacije. Činjenica da je crikvenička plaža najbolja u državi pozitivno će se odraziti i na podizanje kvalitete ostalih segmenata turističke ponude, smatra Marijana Biondić.