P1050537U srijedu, 21. prosinca 2011. godine u 12 sati, nakon 3. sjednice Skupštine TZG Crikvenice, će se u velikoj dvorani Gradske vijećnice u Crikvenici (Preradovićeva 1), održati promocija „Kuharice našeh non", uz prigodan domjenak i druženje. „Kuharica našeh non" sadrži recepte tridesetak autohtonih jela s područja Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca. Kuharica je mali gastronomski vremeplov, koji na najljepši mogući način, slikom i riječju, priča o važnosti očuvanja naše materijalne i nematerijalne baštine, priziva toplinu doma te nezaboravne mirise i okuse iz autohtonih primorskih kuhinja.

Godine 2008. je Odbor za gastronomiju, osnovan povodom obilježavanja 120 godina organiziranog turizma u Crikvenici, prepoznao vrijednost tradicionalnih recepata s područja Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca te su njegovi članovi nakon pažljivog sakupljanja i odabira zapisali njih tridesetak. Kuharica će na osebujan način podsjetiti stanovnike crikveničkoga kraja na bogatu i raznovrsnu gastronomsku tradiciju, ali i upoznati

sve posjetitelje, goste i prijatelje Grada Crikvenice s malim tajnama kuhinje i dijelom nekadašnjega načina života. Svaki od tridesetak recepata je popraćen živopisnom i originalnom fotografijom, a uz tekst na hrvatskome jeziku je paralelno prikazana i njemačka verzija, čime kuharica dobiva dodatnu promotivnu vrijednost.

„Kuharica našeh non" će biti predstavljena uoči obilježavanja 600 godina od prvog spominjanja imena Crikvenica, vrijedne obljetnice koja nam predstoji u 2012. godini.

Provedite predblagdansko vrijeme u ugodnom druženju, upoznajte dio crikveničke gastronomske baštine i uživajte u čarobnim mirisima i okusima...

Veselimo se Vašem dolasku!

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top