×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/bozicna_carolija_selce
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/bozicna_carolija_selce

fotografija_1Jučer su Selcem prošla vesela alegorijska kola s grupom svirača i  rekvizitima za blagdansko blagovanje, ukrašena borovim granama i snijegom. Vuklo ih je terensko vozilo ukrašeno borovim granama i rogovima jelena u kojemu je, u pravom snijegu, sjedio Djed Mraz. Blagdanska su kola razveselila sve mještane, a s njih su iz limenih instrumenata odjekivale božićne i ostale prigodne zabavne pjesme.

 

Vilenjaci ili patuljci koji su se nalazili u ovoj bajkovitoj kočiji su kapelnici – kuhari Mile Krmpotić i Đudi Valković, na harmonici Leonardo Lončarić i Ivan Antić, saksofonu Željko Antić, trubi Enej Antić, tenor i bariton Stjepan Šoštarić i Franjo Pobor, na udaraljkama su svirali Ivica Antić i Bruno Cossutti. Ulogu Djeda Mraza preuzeo je Rodoljub Lončarić, a ulogu soba Rudolfa, ili vozača, Goran Komadina (čija je ovo i bila originalna zamisao), a njegovi pomagači su bili Anton Antić i Marko Komadina.

Ova vesela skupina je na pokazala kako se, već tradicionalno, kreativne ideje i originalnost u Selcu rađaju iz zimske i blagdanske idile.

{gallery}bozicna_carolija_selce{/gallery}