Grad Crikvenica je s velikim zadovoljstvom primio vijest da se nova Vlada Republike Hrvatske brzo i aktivno uključila u rješavanje problema "Jadrana" d.d. u stečaju.

           

Naime, 2010. godine sam, u svojstvu gradonačelnika Grada Crikvenice, tadašnjoj Vladi RH uputio prijedlog novog sporazuma prema kojemu bi se potraživanja svih vjerovnika pretvorila u dioničarske udjele svih vjerovnika, s time da se u vlasničkim knjigama ne bi mijenjalo vlasničko stanje.

 

Na taj prijedlog se tadašnja Vlada i nadležni nikada nisu očitovali.

 

U lipnju 2011. godine Grad Crikvenica je ponudio iste opcije rješenja, s time da bi se postupilo sukladno Zakonu o turističkim zemljištima.

Prema tom Zakonu, Gradu Crikvenici bi pripalo 40% turističkog zemljišta koje nije ušlo u pretvorbu.

 

Na taj naš prijedlog tadašnja Vlada i nadležni također nisu dali nikakav odgovor.

 

Zato pozdravljam brzinu i efikasnost nove Vlade koja se odmah po preuzimanju funkcije  uhvatila ukoštac s ovim, za nas najvažnijim, problemom.

 

Kao gradonačelnik Grada Crikvenice i kao predsjednik Odbora vjerovnika "Jadrana" d.d. u stečaju, podržavam prijedlog rješenja nove Vlade na način da se potraživanja vjerovnika pretvore u dioničarske udjele.

 

Grad Crikvenica je u tom smislu već i poduzeo konkretne poteze na način da povlači svoje zabilježbe na nekretninama "Jadrana" d.d. u stečaju.

 

Ovim putem, kao gradonačelnik našega grada i kao predsjednik Odbora vjerovnika "Jadrana" d.d. u stečaju, apeliram na sve vjerovnike, posebno na bivše i sadašnje djelatnike "Jadrana" d.d. u stečaju, da i oni povuku svoje zabilježbe na nekretninama, budući da su njihova potraživanja priznata od strane Trgovačkog suda i stečajne upraviteljice, a sve radi čistog stanja nad nekretninama, što je preduvjet za konačno rješenje problematike "Jadrana" d.d. u stečaju, koje je u interesu svih građana Grada Crikvenice.

 

Gradonačelnik

Damir Rukavina, dipl. ing.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top