Crikveničkim ulicama i dalje caruju maškare te svim obožavateljima "petog godišnjeg doba" unose radost, pregršt zabave, plesa i izvrsne glazbe u duge zimske dane. Maškarani vikend pred nama donosi zanimljiva i raznovrsna događanja.

Tako će se 28. i 29. siječnja tijekom cijeloga dana u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održavati 7. karnevalski turnir u rukometu i mini rukometu, a organizira ga Primorska škola rukometa. Na turniru će sudjelovati preko 30 ekipa s ukupno petstotinjak djece.

U subotu, 28. siječnja, će u 21 h u šatoru započeti još jedna u nizu ludih maškaranih zabava. Grupa "Trend" će zagrijati publiku, a glavni glazbeni gost večeri je legendarni Jole, majstor za najbolje fešte, koji zasluženo nosi titulu jednoga od najboljih zabavljača na hrvatskoj glazbenoj sceni.

U nedjelju u 14 sati započinje tradicionalna Velika maškarana povorka, u kojoj će se predstaviti preko 40 zanimljivih i maštovitih maškaranih grupa i udruga s oko 2.000 maškara. Nakon povorke će se u šatoru nastaviti zabava uz grupu "Trend". U 16 sati će u caffe baru "Milman" na crikveničkoj tržnici započeti još jedna tombola i čajanka uz ukusne slastice i ugodno druženje.

 

U subotu će se u Dramlju održati 6. Vela maškarana parada i Dječja reduta. Okupljanje maškara zakazano je u 14,00 sati u Ulici braće Car, odakle će povorka krenuti ulicama mjesta prema igralištu. Sve maškare i posjetitelji tamo će se zabaviti uz batudu, vino i glazbenu pratnju trija Blue Marine.

 

Veselo će u petak, 27. siječnja, biti i u Domu kulture u Jadranovu, gdje vas očekuje maškarana fešta uz grupu „Point“, bogate nagrade na tomboli i nagrade za najbolje maske. U subotu će se nastaviti tradicija obilaženja kuća, a ovoga tjedna na redu su drugi dio Šiljevice, Neriz i Vidikovac. U nedjelju će se u Domu kulture održati čajanka.

 

Neka Vaše odredište za najbolju zabavu, opuštenu atmosferu, druženje, ples i pjesmu i ovaj vikend bude maškarana Crikvenica...

S radošću Vas iščekujemo i veselimo se Vašem dolasku!

Detaljnije informacije o maškarama se mogu pronaći na internetskoj stranici: www.maskare.net.

Organizator ovogodišnjih maškara u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizator "Apoksiomen" d.o.o., a pokrovitelj Grad Crikvenica.