Nepovoljne vremenske prilike su ovih dana mnogima poremetile maškarane planove i odgodile većinu događanja, između ostaloga i Karnevalske igre u Crikvenici.

Karnevalske igre će se održati u petak, 10. veljače 2012. u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici s početkom u 16 sati. Ova sportsko-zabavna manifestacija, čiji je cilj okupljanje, natjecanje i zabava kroz karnevalsku tematiku, organizira se drugu godinu zaredom u Crikvenici. Uz natjecanje, igre nude druženje, smijeh i zabavu, a natjecatelji obavezno moraju biti maskirani. Natjecateljske discipline predstavljaju spoj snage, spretnosti i mrvicu sreće te u kombinaciji s maškaranom tematikom pružaju maštovite igre i zabavu za sve generacije. U ekipi može sudjelovati maksimalno 8 osoba, s minimalno 3 osobe ženskoga spola.

 

Natjecatelji će svoje snage odmjeriti u igrama poput piljenja balvana, nošenja kašeta, potezanja konopa, držanja krigle s pivom te potezanja konopa. Pobjednici će se direktno plasirati u završnicu, koja će se održati u Rijeci, 17. veljače 2012. godine u Boćarskome domu na Podvežici. Tamo će sudjelovati natjecatelji iz

različitih dijelova Hrvatske (Primošten, Velika Gorica, Biograd na Moru, Malinska, Matulji i dr.).

Uz igre za starije maškarone, ove se godine po prvi put održavaju i Mini karnevalske igre, gdje će snagu odmjeriti najmlađi Crikveničani. U sklopu ovogodišnjih Karnevalskih igara u Crikvenici će se održati i izbor Prve mačke crikveničkih maškara, koji se temelji na tradiciji staroj više od 70 godina.

 

PROGRAM:

 

do 15:30 h - Prijave ekipa za Mini karnevalske igre

16:00 h - Mini karnevalske igre

do 17:00 h - Prijave ekipa za Karnevalske igre

18:00 h - Karnevalske igre

19:00 h - Izbor Prve mačke crikveničkih maškara

20:30 h - Završetak programa

 

Posjetite Crikvenicu u petak, 10. veljače, opustite se i zabavite se s nama uz Karnevalske igre!

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Karnevalske igre organiziraju Turistička zajednica Grada Crikvenice i "Alter media" d.o.o.