Organizatori  Dječje maškarane povorke, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Društvo "Naša djeca" Grada Crikvenice, zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta i sigurnosnih razloga u šatoru su, u dogovoru s ravnateljicama Dječjega vrtića "Radost" i dviju crikveničkih osnovnih škola, bili prisiljeni odgoditi dogovoreni termin 5. veljače i zakazati novi termin Dječje maškarane povorke - 18. veljače 2012. godine.

 

Kako je iz istih razloga i organizator Riječkog karnevala odgodio svoju dječju karnevalsku povorku zakazanu za 11. veljače i prebacio je na za njih jedini mogući slobodni termin 18. veljače, organizatori Dječje maškarane povorke u Crikvenici su zaključili da se umjesto Dječje maškarane povorke održi maškarani četvrtak (po staroj tradiciji četvrtci se zovu tusti, pusti i poberuhi) dana 16. veljače 2012. godine. Taj dan djeca, tete i učiteljice u vrtić i osnovne škole dolaze omaškarana, pod maskama se održava nastava, a nakon toga se druže. Ukoliko to vremenske prilike budu omogućile, 16. veljače je predviđeno druženje na otvorenom prostoru ispred robne kuće u Crikvenici, gdje će se uz voditelja Borisa Novakovića predstaviti sljedeće grupe:

- od 10:30 sati djeca Dječjega vrtića "Radost" - grupe "Šarene maske" i "Malik i Vila Markačeva"

- od 11:00 sati djeca osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora - grupe "Crikveničke note", "Kauboji", "Pankeri" i dr. te najbrojnija grupa "Ribari".

 

Ukoliko vremenske prilike ne budu povoljne, djeca će se družiti u svojim objektima (bez izlaska na crikveničku tržnicu), dakle maškarani četvrtak se neće otkazivati.

 

Detaljnije informacije o maškarama se mogu pronaći na internetskoj stranici: www.maskare.net.