Alin_VorkapicOvogodišnje nagrade koje su zaredale na brojnim likovnim natjecanjima dokaz su da u OŠ Vladimira Nazora stasaju pravi mladi talenti.

Na likovnom natječaju "Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet" učenice Eni Frković, Katarina Kuljanski, Stela Smirnov i Miradije Xheladini osvojile su prva četiri mjesta. Njihova mentorica je Suzana Kljuš.

 Učenici prvih razreda sudjelovali su u akciji " Vozači oprez, djeca su u prometu", koju već treću godinu za redom organizira Jadransko osiguranje. Učenici su imali zadatak likovnim radom odgovoriti na pitanje: Što je promet? Među brojnim pristiglim radovima, prvu nagradu je osvojila učenica prvog razreda ove škole Anđela Pavičić pod mentorstvom svoje učiteljice Nade Sladić.

 

 

Petra_Sekrst_Gabrijela_Jurkovic_Manuel_Antonio_BrozovicKrajem ožujka upriličena je i izložba te podjela nagrada učenicima osnovnih škola Primorsko-goranske županije iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, LIK. Veliki uspjeh je postigla Alin Vorkapić učenica 3. razreda PŠ Dramalj s mentoricom Majom Lončarić. Od ukupno 252 pristigla rada iz čak 24 osnovne škole Alin je osvojila 1. mjesto u kategoriji učenika od I. do IV. razreda na temu „Čudesno putovanje“.   Zadatak je bio laviranim tušem i kistom i perom (služeći se kontrastom kromatskih i akromatskih boja) na zadanu temu naslikati fantastičan pejzaž vezan uz biljni i životinjski svijet. Trebalo je postići izraziti kontrast crta različitim likovno-tehničkim sredstvima, izraziti u likovnom radu što veći kontrast velikog i malog, poticati i pokazati kreativno-divergentno mišljenje, interdisciplinarni pristup, istraživački rad i izvornost.  Rad Alin Vorkapić upućen je na državnu razinu natjecanja.

Veliki uspjeh postiglo je troje učenika ove škole koji su nedavno nagrađeni na internetskom likovnom natječaju IZELHORN-ZŰRICH 2012. u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Na tom natječaju učenica Gabrijela Jurković učenica 5.razreda nagrađena je 3.mjestom u kategoriji od 5. do 8. razreda s mentoricom Suzanom Kljuš. Manuel Antonio Brozović, učenik 2. razreda Područne škole Dramalj osvojio je 3. mjesto u kategoriji od 1. do 4.razreda te Petra Šekrst, koja pohađa 3. razred u Dramlju, s čak dva likovna rada osvojila je 3.mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda s mentoricom Majom Lončarić.  Na tom natječaju sudjeluju osnovnoškolci, djeca Hrvata u iseljeništvu te djeca iz Hrvatske. Ove je godine tema bila „Moj svijet“ u kombiniranoj tehnici (kolaž, boje, tuš, flomasteri ). Ovi crikvenički mladi likovnjaci su se tako našli među trideset nagrađenih učenika koji dolaze iz Australije, Čilea, Argentine, Francuske, Švicarske, Srbije i, naravno, Hrvatske.

 

Svakako je važno spomenuti da i naslovnice dviju zbirki literarnih i likovnih radova objavljenih u ovoj školskoj godini krase likovni radovi učenika OŠ Vladimira Nazora.

Naslovnicu zbirke literarnih i likovnih radova "Pozica" krasi rad učenice Miradije Xheladini, a Dino Benedetti oslikao je naslovnicu zbirke "Čakavčići pul Ronjgi".