P1070033Povodom proslave 600 godina Crikvenice, u Turističkom info-centru  TZG Crikvenice postavljena je prigodna filatelistička izložba morskih motiva koju su otvorili zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan, pročelnica Ureda Grada Melanija Milat-Ružić i predstavnik Hrvatske pošte Marino Braut. Izložba se može razgledati do 8. srpnja.

Dan uoči centralne proslave 600 g. Crikvenice, srednjovjekovnog sajma Dani Frankopana, na štandu Hrvatske pošte na Trgu Stjepana Radića dijelile su se prigodne dopisnice i razglednice s jedinstvenim poštanskim žigom, izdanim povodom 600. rođendana Crikvenice. Brojni Crikveničani, gosti i filatelisti nisu propustili priliku poslati dopisnice i razglednice s posebno oblikovanim žigom koji je bio u uporabi isključivo 22. 6. Razglednice i dopisnice su dijelili predstavnici Hrvatske pošte i zaposlenici Gradske uprave, prigodno odjeveni u kostime Frankopana. Bio je to prigodan uvod u centralnu manifestaciju proslave 600 g. Crikvenice, srednjovjekovni sajam Dani Frankopana, kada se Crikvenica vratila 600 g. unatrag, u 1412. godinu, kada su ovim područjem vladali knezovi Frankopani. Atmosferu srednjega vijeka dočarali su vitezovi svojim borbama i izuzetno atraktivnom noćnom opsadom grada, srednjovjekovni zabavljači, svirači i lakrdijaši, krvnici, vještice i gatare. Gosti su imali priliku sudjelovati na radionicama minijature, glagoljice, vitraja, mačevanja i streličarstva, a na sajmu se nudio i veliki izbor srednjovjekovnih jela i pića. Velikom broju okupljenih gledatelja predstavljen je novi crikvenički gastro-suvenir, Pavlinska torta, koji je osmišljen upravo povodom ove velike obljetnice, a tom su  prigodom pobjednicima natječaja za Pavlinsku tortu uručen i poklon-bonovi „Konzuma“ u iznosu od pet tisuća, tri tisuće i tisuću kuna.  Autorica pobjedničke Pavlinske torte je  Božena Biljan iz Slastica „Selce“. Drugo mjesto je pripalo Diani Crnić iz Crikvenice, a treće Silvani Dijanić iz Slastičarskog obrta "Bomboneta" Rijeka. Mirjana Klement iz Crikvenice je osvojila posebnu nagradu (poklon bon "Konzuma" u iznosu od tisuću kuna) za najljepši izgled, odnosno dizajn torte.

Proslava 600. rođendana Crikvenice se nastavlja 6. srpnja otvaranjem izložbe u Muzeju Grada Crikvenice „Czriquenicza 1412. – Život i umjetnost Vinodola u doba pavlina“ te predavanjem mons. Mila Bogovića „Hrvatska glagoljaška baština“ 9. srpnja u atriju Hotela „Kaštel“.