Počinje projekt izgradnje kanalizacijske mreže Benići-Šupera; zbor građana u srijedu
Objavljeno: 13.05.2013.

Danas je u Gradskoj upravi svečano potpisan ugovor o izvođenju radova na kanalizaciji Benići-Šupera. Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, direktorica GKTD-a „Murvica“ Sonja Polonijo sa suradnicima, direktor tvrtke „Izgradnja“ d.o.o. Arsen Bistričić, predsjednik Mjesnog odbora Crikvenica-istok Ratko Đeneš te pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Stanka Car.

Gradonačelnik je uvodno istaknuo kako je proveden natječaj za proširenje kanalizacijske mreže Benići-Šupera. Vrijednost investicije iznosi više od 7 milijuna kuna. Ovom kapitalnom investicijom će se kanalizacijskom mrežom pokriti gusto naseljeno područje na kojemu već dugo postoji velika potreba za izgradnjom kanalizacijske mreže.

Predsjednik Mjesnog odbora Crikvenica-istok Ratko Đeneš zahvalio se Gradu u ime svih stanovnika Gornjega kraja te istaknuo da se izvođači radova mogu javiti Mjesnom odboru za bilo kakvu pomoć. „Stanovnici Gornjega kraja ovaj su projekt dugo čekali, spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć u njegovoj provedbi“, istaknuo je Đeneš. Ovaj veliki zahvat obuhvatit će ulice Benići, Podšupera, Goransku ulicu, Ulicu Studenca, Primorsku ulicu, dio Marušićevog zajma, Šupera i Židine.

Direktor „Izgradnje“ Arsen Bistričić je napomenuo da će za vrijeme izvođenja radova biti otežano prometovanje, a vjerojatno će doći i do zatvaranja prometa na određenim dionicama kako radovi budu napredovali te moli građane za razumijevanje.

Budući da su građani iskazali veliki interes za pojedinosti ove kapitalne investicije, pozivamo sve zainteresirane da svoja pitanja postave na zboru građana koji će se održati u srijedu, 15. svibnja 2013. u 18 sati na Boćalištu Gornji kraj – Ladvić (u slučaju kiše, u Gradskoj sportskoj dvorani).