Festival „Škrinjica kulturnog blaga“ sutra u Selcu
Objavljeno: 13.05.2013.

Sutra će se na Trgu palih boraca u Selcu održati završna svečanost u sklopu projekta „Škrinjica kulturnog blaga“ u sklopu koje će Selce prikazati svoje kulturne posebnosti i bogatu kulturno-povijesnu baštinu. Skup će otvoriti povorka predvođena Mantinjadom koja će se s klanca na Brdu spustiti na selačku placu. Kratko će se zaustaviti na rivi gdje će se svi sudionici povorke pozirati za zajedničku fotografiju.  U 17:00 sati će se na placi održati mlaća slame uz sopile, a zaplesat će se i tanci „Hrvatski“ i „Kolunati“. U 17:20 sati slijedi prezentacija selačkoga kola, a uslijedit će pozdravna riječ gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine i župana Općine Kidričevo Antona Leskovara.

U drugom dijelu programa nastupit će Folklorna skupina „Vinko Korže“ – veterani Prosvetnoga društva Cirkovce, „Vesele Polanke“ Prosvetnoga društva Cirkovce i  članovi različitih kulturno-umjetničkih društava s područja Općine Kidričevo koji su se okupili upravo zbog projekta „Škrinjica kulturnoga blaga“.

Voditelj programa je Boris Novaković. Dođite sutra u Selce, upoznajte se s izvornim selačkim narodnim običajima i zabavite se na bogatom festivalu kulturne baštine kojim zatvaramo našu „Škrinjicu kulturnog blaga“!

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top