Udruga invalida dobila svoj prostor u Staroj školi
Objavljeno: 16.05.2013.

Udruga invalida Grada Crikvenice, HVIDRA i Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata dobili su prostor u zgradi Stare škole. Tako su invalidi nakon niza godina koje su proveli na trećem katu zgrade Gradske vijećnice, bez dizala, napokon dobili adekvatan prostor u prizemlju. Prostor će koristiti zajedno sa Šahovskim klubom „Crikvenica“ i Katedrom Čakavskog sabora „Kotor“. Udruga invalida će prostor koristiti u jutarnjim satima, a ostale udruge u poslijepodnevnim.

Presjednik Udruge incvalida Grada Crikvenice Senad Serdarević zahvalio se Gradskoj upravi na prostoru te naglasio da je Crikvenica između 93 hrvatska grada koja su potpisala Povelju o pristupačnosti javnih prostora.  Time se Crikvenica obvezala da će prilagoditi gradske površine osobama s invaliditetom odnosno da će škole, bolnice, poštanske urede, banke, trgovačke centre, sportske objekte i sve ostale sadržaje učiniti pristupačnijima osobama koje se teže kreću. 

Serdarević je istaknuo da su u suradnji s Gradom Crikvenicom riješena mnoga problematična mjesta za invalide te da je uočio četiri lokacije gdje invalidi imaju problema s kretanjem - prijelaz u Vinodolskoj ulici, nadomak križanja s Tomislavovom ulicom, prilaz Domu zdravlja, prijelaz preko Mosta hrvatskih branitelja i prilaz školama. Gradonačelnik Damir Rukavina je podsjetio da je prije dvije godine Udruga invalida dostavila popis problematičnih mjesta na području Grada te da su problemi riješeni te će se riješiti i preostale točke. Na novouređenom Trgu Stjepana Radića, invalidi mogu bez poteškoća ući na svaku terasu.