Djeca iz Palestine posjetila Crikvenicu
Objavljeno: 16.05.2013.

U sklopu projekta „Zdravo dijete danas-pokretač razvoja sutra“  Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Službe za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć , skupina od 11-ero palestinske djece u pratnji četiri pratitelja od 10. do 20. svibnja boravi u specijaliziranoj bolnici „Thalassotherapia“ na liječenju poteškoća u disanju. Djeca su stigla u pratnji prevoditelja i animatora. U sklopu programa boravka susreli su se s gradonačelnikom Damirom Rukavinom  i njegovim suradnicima iz Gradske uprave te zagrebačkim muftijom i predsjednikom mešihata Islamske zajednice u RH, dr. Azizom  ef. Hasanovićom.

Djeca su 14. svibnja posjetila i Selce gdje ih je vlasnik restorana „Aqua“ Rafet Korač ugostio u svom objektu. Mali gosti iz Palestine su popratili i Festival „Škrinjica kulturnog blaga“, gdje su i zaplesali. Uslijedio je posjet crikveničkom „Aquariumu“, a ovoga vikenda će posjetiti i novootvoreni Islamski centar u Rijeci te Ronilački centar „Mihurić“.

Djeci su se posebno svidjele „tete u nošnjama“ koje su nastupale u sklopu kulturno-umjetničkog programa u Selcu, a nisu krila oduševljenje ni crikveničkim „Aquariumom“.  Crikvenička rivijera im se, kažu, jako sviđa i ovo sigurno neće biti zadnji posjet Hrvatskoj i Crikvenici.