Okrugli stol «Nasilničko ponašanje učenika  u crikveničkim osnovnim školama – stanje i implikacije»
Objavljeno: 22.05.2013.

«Centar za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje» iz Dramlja povodom obilježavanja skorog Međunarodnog dana djece žrtava nasilja (4. lipnja) organizira u Vijećnici Grada Crikvenice okrugli stol pod nazivom «Nasilničko ponašanje učenika u crikveničkim osnovnim školama – stanje i implikacije». Događanje će se održati 24. svibnja 2013. g. s početkom u 18 sati.

Povod organizaciji ovog okruglog stola su netom dovršena istraživanja u crikveničkim osnovnim školama, koja je tijekom tekuće školske godine provela Iva BaldoCilj je predstavljanjem dobivenih rezultata potaknuti promišljanje i diskusiju predstavnika relevantnih institucija o ovom problemu u kontekstu našeg neposrednog životnog okruženja te dobiti smjernice za unapređivanje prevencije na lokalnoj razini.

Na okruglom stolu aktivno će sudjelovati predstavnici OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, Grada Crikvenice, Savjeta mladih Grada Crikvenice, Regionalnog ureda Pravobranitelja za djecu iz Rijeke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Centra za socijalnu skrb Crikvenica, Dječjeg doma „Izvor“ iz Selca i Savjetovališta „Sretniji grad“, Dječjeg doma „Tić“ iz Rijeke, Policijske uprave primorsko-goranske, Centra za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje iz Dramlja.

Riječ je o prvoj u nizu aktivnosti koje ELAN savjetovanje planira provesti u svrhu senzibiliziranja lokalne zajednice na ovaj problem i poticanja na aktivno uključivanje u zajedničke napore za sprječavanje nasilničkog ponašanja naše djece. Rezultati istraživanja Ive Baldo i zaključci ovog okruglog stola te dobivene smjernice bit će s početkom naredne školske godine predstavljeni široj crikveničkoj javnosti: odgojno-obrazovnom osoblju, roditeljima i ostalim zainteresiranim sugrađanima.

Organizacija i izvedba ovog događanja potpomognuta je sponzorstvima Cocktail bara «Balustrada» i P.Z.–e «Gospoja».