Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici
Objavljeno: 03.06.2013.

Crikvenica će uskoro dobiti svoj prvi labirint, i to Mediteranski labirint ljubavi, koji se nalazi na kraju Kotorske ulice u Crikvenici (ispod Kotora, uz potok Dubračinu). Svečano će biti predstavljen javnosti u srijedu, 5. lipnja 2013. Projekt kreiranja labirinta nastao je prema zamisli Udruge "Kušac" iz Crikvenice, uz podršku Turističke zajednice Grada Crikvenice, GKTD-a "Murvica" Crikvenica i tvrtke "Bio-budućnost".

Osim što je jedan od najstarijih poznatih simbola, labirint pruža energiju potrebnu za ostvarivanje životnih ciljeva. Postoji devet tipova labirinta, od kojih svaki pruža duboke spoznaje o određenom području života.

Tako Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, između ostaloga, ostvaruje želje, pomlađuje, proljepšava, oslobađa od ovisnosti, pohlepe i ljubomore te poboljšava ljubav i potiče stvaralaštvo. Zanimljivo je da je labirint u potpunosti oblikovan od lovora, dakle miomirisnog je karaktera, otuda i naziv mediteranski. Lovor nije izabran slučajno. Naime, u Crikvenici je još 1926. godine podignut lovorov gaj, koji se pruža uz kupalište i Trg Stjepana Radića te je jedan od rijetkih perivoja koji je zadržao tlocrtnu povijesnu matricu. Mnogi od 600-tinjak lovora, koliko ih danas raste u Crikvenici, zasigurno su svojim ugodnim mirisom privukli goste, a njihovi listovi su im često draga uspomena s odmora.

Program povodom otvorenja labirinta započinje u 19 sati. Pjesmom će večer uljepšati ženska klapa "Sveta Jelena" Dramalj, Željka Brdar s prigodnim ljubavnim pjesmama te dječji zbor pod vodstvom Ane Debelić, podsjetnik na ljubav i radost u svakome od nas. Marija Kukuljan će kazivanjem vlastitih stihova i misli prisutnima dočarati neke nove svjetove.

Pridružite nam se, posjetite Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, osjetite jedinstvenu energiju i uživajte u tišini i prirodnom okruženju!

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top