Gradonačelnik Damir Rukavina: „Gremo i dalje zajedno“
Gradonačelnik Damir Rukavina
Objavljeno: 03.06.2013.

Nakon provedenog drugog kruga glasovanja, u izboru za gradonačelnika Grada Crikvenice u svoj drugi mandat kreće aktualni gradonačelnik Damir Rukavina, dipl. ing., sa zamjenicima Veselkom Mutavgjićem, ing. i Silvijom Crnić, univ.spec.oec.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Crikvenice je utvrdilo da je od ukupno 11.789 birača upisanih u popis birača glasovalo 5.411 birača, odnosno 45,90%. Kandidat Damir Rukavina (HDZ) dobio je 3.109 glasova, odnosno 57,45%, a protukandidat Dino Manestar (SDP) 2.214 glasova, odnosno  40,91%.

„Dragim sugrađankama i sugrađanima mogu reći jedno veliko hvala. Dali ste mi povjerenje i budite sigurni da vas neću iznevjeriti i da će Crikvenica još većim koracima krenuti naprijed. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a posebno ljudima koji su meni dali glas. Izuzetno me raduje što je na drugi krug izašao još veći broj birača jer to govori da je ljudima Crikvenica u srcu. Bilo je žestoko u predizbornoj kampanji, ali zahvaljujem i mom protukandidatu Dinu Manestru i njegovom timu“, rekao je stari i novi gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HSP-DC na ovim je izborima osigurala većinu u Gradskom vijeću. Uz osam svojih vijećnika, dobila je nakon izbora i podršku nezavisnog vijećnika Ivana Pavlića. Koalicija  SDP-PGS-HNS-HSLS-HSU-ZS ima osam vijećnika, a mjesto u Gradskom vijeću izborio je i nezavisni Igor Posarić.