Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio Crikvenicu
Objavljeno: 04.06.2013.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi danas se sastao s gradonačelnikom Damirom Rukavinom i njegovim suradnicima. Zajedno su posjetili romsko naselje gdje su  članovi romskih udruga istaknuli dobru suradnju s Gradskom upravom te kako u projektu izgradnje novog romskog naselja vide bolju budućnost za sebe i svoju djecu.

Sastanak se nastavio u prostorijama Gradske uprave gdje je bilo riječi o suradnji na projektu realizacije izgradnje novoga romskog naselja pokraj Dubračine. Gradonačelnik Rukavina je istaknuo kako će se stambeni problem Roma riješiti izgradnjom modernog stambenog naselja na novoj lokaciji uz Dubračinu pored koje se upravo uređuje šetnica. U tu svrhu je donijeta i izmjena prostornog plana, izrađeni su idejno rješenje i projektna dokumentacija. Gradonačelnik je istaknuo kako mu neće biti teško osobno otići u svaku kuću u sklopu naselja kako bi se utvrdilo točno stanje na terenu te potrebe stanovnika. Ovisno o potrebama, postoji mogućnost za manje modifikacije projekta te će nakon ishodovanja sve potrebne dokumentacije projekt  biti kandidiran za sufinanciranje iz Državnog proračuna, kao i iz EU fondova. Saborski zastupnik Kajtazi je istaknuo kako vjeruje da će ovaj kvalitetni projekt biti prepoznat i u nadležnom Ministarstvu te da će se osobno zalagati da projekt bude valoriziran i na državnom nivou.

Predstavnici ruske nacionalne manjine koji žive na području Grada Crikvenice čestitali su gradonačelniku na pobjedi na lokalnim izborima te istaknuli kako se nadaju još intenzivnijoj suradnji, posebno na području gospodarstva i kulture, za što već imaju konkretne ideje koje će dostaviti Gradskoj upravi.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top