Otvara se "Cesta plave ribe" u Crikvenici
Objavljeno: 05.06.2013.

Priča o bogatoj ribarskoj prošlosti Crikvenice započela je davno. Već su u 18. stoljeću crikvenički ribari stekli ugled kao vrsni stručnjaci u lovu plave ribe, a mnogi su od njih postali svjetski priznati ribari i izumitelji ribarskih alata.

Turistička zajednica Grada Crikvenice je osmislila projekt "Cesta plave ribe", u sklopu koje ugostiteljski objekti na području Rivijere Crikvenica nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe.

Zašto plava riba? Plava riba je bila jedna od najznačajnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani crikveničkih predaka, koji su već tada prepoznali njezinu iznimnu vrijednost, hranjivost i blagotvoran učinak na zdravlje.

Promocija "Ceste plave ribe" će se održati u subotu, 8. lipnja 2013. u centru Crikvenice. Program započinje u 10:30 sati, a posjetitelje očekuju zanimljive radionice (izrada tradicionalnog jela - "Crkveniške rupice", soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata) i zabavni program uz "Trio Crikvenica". Na velikom gastro stolu će pak svoje mjesto pronaći vrhunski riblji specijaliteti s "Ceste plave ribe", poput Tune "Kotor", Domaćih makaruna s jadranskom tunom i maslinama, Mariniranih inćuna na rigi ili Selačkih kolubica.

Ugostiteljima koji su postali dio projekta "Cesta plave ribe" će se ovom prilikom svečano uručiti i posebno osmišljena markica "Cesta plave ribe", koju će istaknuti u svojim objektima.

Punih promotivnih tjedan dana, sve do 15. lipnja, ugostiteljski objekti uključeni u projekt "Cesta plave ribe" nudit će poseban popust od 20% na odabrana jela od plave ribe, što će zasigurno razveseliti gurmane i sve željne zdravog i ukusnog obroka. Jela od plave ribe će biti dio stalne ponude svih objekata s markicom "Cesta plave ribe".

Dođite u Crikvenicu, zakoračite na "Cestu plave ribe", osmišljenu samo radi Vašeg zadovoljstva i uronite u bogatu ribarsku prošlost Rivijere Crikvenica. Prepustite se božanstvenim okusima i mirisima Mediterana i uživajte u društvu tradicije...

Veselimo se Vašem dolasku!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: PŠRD "Arbun" Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce"

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top