Gradu Crikvenici 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju škole i vrtića u Jadranovu
Objavljeno: 13.06.2013.

Grad Crikvenica dobio je 2.562.500 kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova za projekt uređenja škole i vrtića u Jadranovu. Riječ je o sredstvima Europske investicijske banke koja čine gotovo polovicu ukupne cijene investicije u rekonstrukciju i izgradnju područne škole i vrtića.  

„Ovo je još jedan u nizu kvalitetnih projekata koje su prepoznali fondovi. Projekt smo aplicirali na natječaj Ministarstva za razvoj priobalja i otoka koji se provodi u suradnji s Europskom investicijskom bankom. Pokazali smo da znamo raditi kvalitetne projekte i ovo je dio kontinuiranog povlačenja sredstava“, rekao je zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić, te napomenuo da Grad ima još projekata u pripremi koji će se i nadalje prijavljivati za dobivanje bespovratnih sredstava iz fondova.    

„Za projekt „Škrinjica kulturnog blaga“ dobili smo od Europske unije 25.000 eura, a realizira se i postavljanje kanalizacije u Jadranovu i Gornjem kraju, što će 90 posto financirati Hrvatske vode. Ti projekti vrijedni su nešto manje od 15 milijuna kuna. Radovi na rekonstrukciji škole i vrtića u Jadranovu će, ako ne bude velikih nepredviđenih problema, biti gotovi na vrijeme da iduća školska godina počne u novom objektu. 
 
U novoj zgradi će na jednoj etaži biti smješten vrtić, a na drugoj škola, sveukupno na nešto manje od 1.000 četvornih metara prostora, odnosno oko tri puta više nego prije. Škola će imati četiri odvojene učionice, za razliku od dosadašnje dvije, te multifunkcionalnu dvoranu za satove tjelesnog odgoja i priredbe. Vrtić će imati mogućnost rada u tri odvojena prostora i također polivalentnu dvoranu.

Obje ustanove imat će po oko 480 četvornih metara prostora koji će biti uređeni u skladu s najnovijim pedagoškim standardima, uključujući i lift za djecu s posebnim potrebama, odvojene kuhinje, posebni informatički kabinet i knjižnicu. 

Investicija koju će Ministarstvo sufinancirati s oko 2,5 milijuna kuna, početno je iznosila 5,2 milijuna, no kasnije se popela na oko 5,5 milijuna, nakon što je ustanovljeno da se, zbog sigurnosnih razloga, treba rušiti i pojedine stare zidove koji su trebali ostati i u novom objektu. U školi se trenutačno montira stolarija, prozori i vrata, postavlja se krovište, montira se lift i slaže fasada. Unutra je većina zidova požbukana i razvučene su instalacije. Radovi bi trebali biti gotovi do srpnja, nakon čega kreće opremanje objekta.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top