Uskoro 2. Dani Frankopana u Crikvenici
Objavljeno: 24.06.2013.

28. i 29. lipnja u Crikvenici će se održati 2. po redu Dani Frankopana, koji će Crikvenicu nakratko vratiti u srednji vijek, povijesno razdoblje koje je ovdje ostavilo važan trag.

Manifestacija je prvi put organizirana 2012. godine povodom obilježavanja vrijedne obljetnice - 600 godina Crikvenice. Zanima Vas zašto baš Frankopani i otkud 600. rođendan? Zato što je knez Nikola IV. Frankopan dao sagraditi samostan uz zapuštenu crkvicu Uznesenja Blažene Djevice Marije, a poklonio ga je redovnicima pavlinima 14. kolovoza 1412.

Crikvenica će 28. i 29. lipnja 2013. na poseban i maštovit način posjetitelje uvesti u svijet Frankopana i otkriti im sve tajne srednjega vijeka. Na srednjovjekovnome sajmu će biti predstavljeni stari zanati, nekadašnji način trgovanja, viteški tabori i brojne druge zanimljivosti, koje će izmamiti osmijeh na licu suvremenog promatrača. Poseban doživljaj će pružiti viteški turniri, noćne opsade, nastupi srednjovjekovnih zabavljača, mimohodi srednjovjekovnih družina, pucanje iz katapulta i žongliranje vatrom.

Posjetitelji će moći naučiti mnoge zanimljive nove vještine na radionicama streličarstva, mačevanja, minijature, glagoljice i srednjovjekovne kuhinje. Svirači, pjevači, glumci i zabavljači će glazbom, riječju i pokretom otkriti kako se zabavljalo, igralo, družilo i uživalo u srednjemu vijeku.

Gastronomska ponuda će pokazati svo bogatstvo nekadašnjih okusa i mirisa jela i pića.

Svečano otvorenje Dana Frankopana je u petak, 28. lipnja u 19 sati ispred Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, pokraj Hotela "Kaštel" u Crikvenici.

Ne propustite Dane Frankopana u Crikvenici, zavirite u čaroban svijet srednjega vijeka, opustite se i zabavite!

Veselimo se Vašem dolasku!

Organizator Dana Frankopana je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, "Jadran" d.d. u stečaju, GKTD "Murvica" d.o.o., "Krasnica" d.o.o., Club Adriatic, Hotel "Selce" i Hostel "Karlovac".

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top