Šetnja kroz turističku prošlost Crikvenice na Veloj paladi
Objavljeno: 24.06.2013.

Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić" pridružuje se ovogodišnjem obilježavanju 125. obljetnice organiziranog i zdravstvenog turizma u Crikvenici izložbom na Paladi, koja je postavljena na dijelu lukobrana Gradske luke u Crikvenici.

Izložba je prvi puta postavljena 2008. godine u povodu 120 godina turizma u Crikvenici, a zbog mnogobrojnih pohvala turista i domaćeg stanovništva svake godine se ponovno postavlja tako da je kroz proteklih pet godina već postala sastavni dio Palade. "Svake je godine malo osvježimo i obnovimo, koliko nam to financijska sredstva dopuštaju. Tako smo i ove godine izradili nekoliko novih silueta i panoa koji su u proteklim godinama bili uništeni. Nadamo se da će budućih oštećenja biti što manje, a također želimo obavijestiti sve zainteresirane da u Centru za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić" mogu dobiti motive korištene na ovoj izložbi u digitalnom obliku", ističe ravnateljica Sanja Škrgatić.

Izložba o crikveničkom turizmu ostat će na lukobranu Gradske luke cijelo ljeto, sve do kasne jeseni, kada se skida i sprema do naredne godine.