Gradonačelnik Rukavina primio zlatnoga boćara Lea Brnića
Objavljeno: 10.07.2013.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi primio mladoga boćara Lea Brnića iz Jadranova koji je na ovogodišnjim Mediteranskim igrama osvojio zlatnu medalju u disciplini brzinsko izbijanje te tako ušao u povijest hrvatskog sporta zajedno s još 10 sportaša koji su osvojili zlatna odličja. Naime, 11 zlatnih medalja je najveći uspjeh koji su hrvatski sportaši ostvarili u povijesti ovoga natjecanja.

Leo je na prijam došao u pratnji dopredsjednika Hrvatskoga boćarskog saveza te direktora njegovoga kluba „Vargon“ iz Rijeke, Davora Ćuške. Gradonačelnik mu je čestitao na novome zlatu i velikim uspjesima koje je postigao u dosadašnjoj karijeri. „Redovito pratimo tvoje rezultate, a najdraže nam je kada se ovdje nađemo svake godine da proslavimo tvoje nove medalje“, istaknuo je gradonačelnik.

Leo je podijelio dojmove s natjecanja: „Konkurencija je bila oštra, raspored natjecanja zahtjevan, a finale neizvjesno, no zato je ovaj uspjeh još draži. Mediteranske igre su praktički Olimpijada za boćarski sport“, rekao je Leo. Davor Ćuška je istaknuo kako su za boćanje iznimno važna preciznost, disciplina i koncentracija, što Leo demonstrira na svakom natjecanju.„Leo nas je već 'razmazio' svojim rezultatima i BK „Vargon“ je sretan što ima ovakvoga boćara svjetske kvalitete, koji je uzor i drugim mladim talentima koji stasaju u klubu.“ Prvak Mediteranskih igara se trenutno sprema na državno prvenstvo na kojemu se nada novim medaljama. Sretno, Leo!