Počinju Dani Grada Crikvenice
Objavljeno: 09.08.2013.

 

Sutra (subota, 10. kolovoza) počinju Dani Grada Crikvenice čiji će početak obilježiti dvije atraktivne sportske manifestacije – tradicionalna jedriličarska regata „Dani Grada Crikvenice“ (klasa Optimist) koja će se održati i u  nedjelju, 11. kolovoza u isto vrijeme u crikveničkom akvatoriju. Na Gradskom plivalištu će se u subotu i nedjelju u 18 sati odvijati zanimljive vaterpolske utakmice. U subotu će snage odmjeriti kadeti i seniori, a u nedjelju će se održati kadetski vaterpolo turnir u sklopu Ljetnog kupa Vaterpolskog saveza PGŽ.

U 6 sati ujutro u nedjelju će se održati 7. Grand prix Crikvenice, ribolovni kup, a u 10 sati slijedi 35. Stolnoteniski turnir „Plaža“ na Gradskoj plaži u Crikvenici. U 20 sati će na Trgu Stjepana Radića nastupiti grupa „Trend“, a u 21 sat će se u lapidariju Hotela „Kaštel“ održati promocija filma i knjižice „Mi, knez Mikula IV. milošću Božjom“ autora Sanje Škrgatić i Denisa Brižića. Film snimljen u povodu prošlogodišnje 600. obljetnice Crikvenice objavljen je na DVD-u uz popratnu publikaciju koja govori o glavnim akterima povijesne priče o utemeljenju današnje Crikvenice. U glazbenom dijelu večeri će nastupiti Ansambl za ranu glazbu „Minstrel“.

U Selcu će se u 21 sat na Harmici održati koncert zbora KUD-a „Neven“ Selce.

Organizatori događanja ovoga vikenda su Jedriličarsko društvo „Val“, Vaterpolo klub „Crikvenica“, Stolnoteniski klub „Crikvenica“, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“