Proslava blagdana Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice
Objavljeno: 14.08.2013.

U povodu sutrašnjeg blagdana Vele Gospe, u sva četiri crikvenička mjesta čeka Vas bogat  program događanja.

Na Gradskom plivalištu u Crikvenici održat će se najstariji plivački maraton na Jadranu, 103. Plivački maraton Šilo-Crikvenica. Ovaj maraton je poseban po tome što se boduje za Cro Cup, a omiljen je i kod brojnih rekreativaca svih dobi iz Hrvatske i inozemstva od kojih neki i svake godine svladaju dionicu od 3500 m. Za sigurnost na moru brinu Lučka kapetanija Crikvenica, MUP, liječnici dr. Ines Car i dr. Darvin Kalanj, barkarioli iz športskih ribolovnih društava „Arbun“, „Oslić“, „Lovrata“ i „Tunera“  te ronioci KPA „Crikvenica“. Stazu su pripremili članovi JD-a „Val“, a PŠRD „Arbun“ priprema okrepu za sve natjecatelje nakon završetka natjecanja. Ove godine se na maraton prijavilo 317 natjecatelja od kojih su 43 s područja Grada Crikvenice. Dodatna atrakcija bit će nastup članica Kluba za sinkronizirano plivanje „Aqua maris“ iz Rijeke. Nagrade će najboljim plivačima, kao i svake godine, podijeliti čelnici Grada Crikvenice.

U 11 sati će se u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije povodom blagdana Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, održati koncelebrirana sveta misa koju će predvoditi riječki nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić.

Večer će proteći u znaku tradicije i glazbe. Od 19 sati se u centru Crikvenice održava Primorska noć, a u 21 sat počinje koncert grupe „Don't Follow the White Rabbit“ u lapidariju Hotela „Kaštel“. U Selcu će se u 21 sat održati koncert Limene glazbe Selce,  a u Dramlju „Melodije s okusom mora“  u Uvali „Pazdehova“. Gosti večeri su Mario Šimunović, Vivien Galetta i Zdenka Žibert.

U Jadranovu će se u crkvi sv. Jakova održati koncert Vitomira Ivanjeka „Glasovirom za srce i dušu“, također s početkom u 21 sat.