Vikend u znaku šetnje iznenađenja i nordijskog hodanja
Objavljeno: 23.09.2013.

 

Sunčani vikend koji je ostao iza nas su osim proslave 100. obljetnice vatrogastva i Dana liganj obilježile i organizirane šetnje u sklopu Europskog tjedna kretanja. Subotnju „šetnju iznenađenja“ predvodili su članovi Planinarskog društva „Strilež“, a šetači su tek na mjestu okupljanja saznali da će prošetati od Jadranova do Dramlja. U Jadranovu su šetače dočekali predstavnici TZG Crikvenice i članice Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske koje su im podijelile promotivne materijale o mjestu. Šetnja je krenula od crkve Sv. Jakova, po Velikim skalama do uvale Perčin, uz staro perilo i tuneru. Nakon fotografiranja, planinarski obilježena stazica kroz šumu šetače je dovela do arheološkog lokaliteta Lokvišće i svjetionika na Rtcu. Po stjenovitoj obali, šetači  su stigli do plaže Havišće, pa preko Kloštra i Perhata prošetali do Kačjaka gdje su napravili pauzu na plaži uz štrudle i piće. Šetačima se na novouređenoj šetnici Perhati-Kačjak pridružio i gradonačelnik Damir Rukavina. ponzor akcije bio je „Autotrans“, čijim su autobusom šetači stigli iz Crikvenice do Jadranova.

Nedjelja je bio dan rezerviran za nordijsko hodanje u organizaciji Gradskoga društva  Crvenoga križa i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trener nordijskog hodanja podijelio je štapove za nordijsko hodanje onima koji ih nisu imali te svima objasnio tehniku hodanja. Do uvale Pazdehova u Dramlju se uz pomoć štapova doista brzo stiglo, a tamo su šetače dočekali članovi ŠRD-a „Lovrata“ koji su im poslužili batudu i frite.  Svi šetači su dobili i majice Europskoga tjedna kretanja.

Sponzori akcije nordijskog hodanja bili su Derossi d.o.o. i Milman d.o.o.

U nedjelju je ujedno obilježen i „Dan bez automobila“ pa su zato Strossmayerovo i Gajevo šetalište bili zatvoreni za promet od 10 do 15 sati. 

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici Europskog tjedna kretanja https://www.facebook.com/pages/Europski-tjedan-kretanja-u-Crikvenici/441028852681193