Obilježavanje Dječjeg tjedna na području Grada Crikvenice
Objavljeno: 03.10.2013.

Dječji tjedan je tradicionalna akcija posvećena djeci u organizaciji Društva „Naša djeca“. Najvažniji ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Ove godine Dječji tjedan počinje 7. listopada, a traje do 13. listopada.  Prvi dan, 7. listopada, obilježava se Međunarodni dan djeteta tako da se u školama i vrtiću, uz ostalo, prezentira Konvencija o pravima djeteta donesena 1989. godine kao najvažniji svjetski dokument o skrbi za djecu. U Dječjem vrtiću „Radost“ će se toga dana razgovarati o dječjim pravima i obvezama, prijateljstvu i jedinstvu u različitostima.  U srijedu će se u osnovnim školama obilježiti Međunarodni dan djeteta pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Djeca će otići i na centralni Trg Stjepana Radića te podijeliti svoje poruke odraslima.

U četvrtak, 10. listopada, će Dječji vrtić „Radost“ organizirati „malo kino“ - projekciju filma „Štrumpfovi“ u vrtićima u Selcu i Crikvenici. U 10 sati će se djeca iz škola i vrtića družiti s gradonačelnikom Damirom Rukavinom. Gradonačelnik i njegovi suradnici se se s djecom u povodu Dječjega tjedna sastaju svake godine, odgovaraju im na pitanja i slušaju njihove želje. Gradonačelniku će svoje ovogodišnje prijedloge prezentirati djeca iz vrtićkih skupina „Morske zvjezdice“ i „Smokvice“.  

U petak će se u osnovnim školama i vrtiću na cijelom području Grada Crikvenice obilježiti Dan igara. U 8 sati započet će igre u OŠ Vladimira Nazora, u 9 sati u OŠ Zvonka Cara, a u 10:30 u dvorištu Dječjeg vrtića „Radost“ počinju zabavne igre koje će voditi Lidija Medek. Na svim događanjima će sudjelovati i članice Društva „Naša djeca“.

Društvo „Naša djeca“ poziva svu djecu da se uključe u Dječji tjedan, kao i sve ljude dobre volje, kako bi ovaj tjedan djece i za djecu bio što ljepši.