Branka Cvija  - jedna od najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika PGŽ
Objavljeno: 07.10.2013.

Povodom Svjetskog dana učitelja 5. listopada, koji je 2000.godine započelo obilježavati tadašnje Ministarstvo prosvjete i športa, Primorsko-goranska županija je i ove godine odala  priznanje najuspješnijim odgojno-obrazovnim ustanovama i najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima. Svečanost je organizirana u Guvernerovoj palači u Rijeci povodom Svjetskog dana učitelja. Izbor najuspješnijih i ove je godio izvršilo županijsko povjerenstvo. Program dodjele nagrada vodio je Robert Ferlin, a nagrade je uručio župan Zlatko Komadina.

Kao jedna od najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika naše županije ove je godine proglašena Branka Cvija, djelatnica Dječjeg vrtića „Radost“. Odgojiteljica Branka Cvija od 1987. godine radi u Dječjem  vrtiću „Radost“, Crikvenica. Svojim osobnim, pedagoškim i metodičkim odlikama, profesionalnošću, stručnošću i kreativnošću postiže značajna postignuća u odgojno-obrazovnom radu, koja prezentira u široj zajednici. Ljubav prema kraju u kojem živi utkana je u njen rad te je  sa djecom svoje skupine realizirala nekoliko projekata o Crikvenici, ljudima i običajima kraja koji  su  prezentirani roditeljima,  u lokalnoj zajednici te na raznim stručnim skupovima.Posebni interes nalazi u njegovanju likovne kreativnosti djece i razvoju likovnog govora.  Sudjeluje na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama te natjecanjima, na kojima su radovi njene djece nerijetko nagrađivani. Voditelj je stručnih usavršavanja za odgajatelje, mentorica brojnim odgajateljima pripravnicima i studentima predškolskog odgoja. Inicijator je suradnje sa raznim udrugama i ustanovama na području Grada Crikvenice. Sudjelovanjem i organizacijom javnih i kulturnim događanja i prezentacija rada pridonosi prepoznatljivosti ustanove i djelatnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u lokalnoj zajednici. S djecom i roditeljima gradi odnos partnerstva, uvažavanja i zajedništva te ju roditelji prepoznaju kao kompetentnog stručnjaka i  aktivno se uključuju u sve pokrenute projekte u odgojno-obrazovnom radu.  Grad Crikvenica joj je 2001. godine dodijelio godišnju nagradu  za naročite doprinose i postignute rezultate na području predškolskog odgoja te poticanju aktivnosti likovnog odgoja i obrazovanja. Godine 2011. promovirana je u zvanje odgajatelja mentora.

U povodu Svjetskoga dana učitelja, gradonačelnik Damir Rukavina sa suradnicima će u srijedu, 9. rujna u Gradskoj vijećnici primiti prosvjetne djelatnike koji su se istaknuli na državnim i međunarodnim natjecanjima, među njima i gospođu Branku Cviju kojoj i ovim putem od srca čestitamo!