Održan 4. gradonačelnikov kolegij
Objavljeno: 07.10.2013.

Na 4. gradonačelnikovom kolegiju koji je vodila zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, načelnik Policijske postaje Crikvenica Damir Volf prezentirao je izvješće o sigurnosti na području Grada Crikvenice za period od lipnja do rujna 2013. godine.

Stanje sigurnosti na području Grada Crikvenice je na visokoj razini, a to je posebno vidljivo po visokom postotku učinkovitosti i otkrivenosti. Ukupna učinkovitost u tri ljetna mjeseca, koji su uvijek „najkritičniji“ što se tiče sigurnosti, bila je na visokih 70,68%. U rujnu se ukupna učinkovitost popela na čak 110%, čime zaista možemo biti zadovoljni, istaknuo je načelnik Volf. Pohvalio je učinkovitost bijele patrole te istaknuo kako su visokoj razini sigurnosti u ljetnim mjesecima doprinijela i šestorica djelatnika koji su na ispomoć došli iz unutrašnjosti Hrvatske. Prioriteti u radu Policije na području Grada Crikvenice i ubuduće će biti suzbijanje imovinskog kriminaliteta, suzbijanje zlouporabe opojnih droga te teških prekršaja u prometu. Posebna će se pažnja iduće godine posvetiti problemu velikih prometnih gužvi u ljetnim mjesecima, u suradnji s Gradom Crikvenicom.

Na kolegiju su prezentirani zaključci gradonačelnika iz mjeseca rujna. O većini se točaka dnevnog reda glasovalo na Gradskome vijeću održanom 30. rujna.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Snježana Sikirić je u izlaganju o izvršenju Proračuna za osam mjeseci 2013. godine istaknula kako se proračunski manjak smanjuje te se očekuje njegov daljnji pad  do kraja godine. Manjak je nastao zbog velike investicijske aktivnosti na području Grada Crikvenice u prvoj polovici godine, a doprinijeli su mu i lošija realizacija poreza na promet nekretnina i poreza na dohodak. Prihod od boravišne pristojbe također je manji u odnosu na prošlu godinu, prihodi od komunalne naknade su 4% veći nego prošle godine, ali su prihodi od komunalnog doprinosa 20% manji.

Na kolegiju je bilo riječi i o organizaciji planske igre „Lokalna samouprava“ koja će se održati tijekom druge polovice mjeseca studenoga. Radi se o simulaciji sjednice Gradskoga vijeća sa srednjoškolcima koji na taj način „iz prve ruke“ uče o funkcioniranju lokalne samouprave. Edukacija učenika se provodi u suradnji sa Zakladom „Friedrich Ebert“, stručnim trenerima te gradskim vijećnicima.