Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Crikvenici
Objavljeno: 09.10.2013.

Danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za medije na kojoj je najavljen program obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Program se provodi u organizaciji Psihološkog savjetovališta „ELAN“ iz Dramlja, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice. Program obilježavanja je predstavila prof. psihologije Kristina Manestar iz „ELAN“ savjetovanja, a konferenciji je u ime pokrovitelja, Grada Crikvenice,  nazočio zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić.

„ELAN“ savjetovanje je za svoj ovogodišnji program obilježavanja osmislilo aktivnosti usmjerene prema zaštiti mentalnog zdravlja dviju ranjivih skupina – djece i mladih te osoba starije dobi. Danas su na konferenciji za medije prezentirani zaključci Okruglog stola „Nasilničko ponašanje učenika u crikveničkim osnovnim školama – stanje i implikacije“ na temelju rezultata istraživanja koje je u crikveničkim školama provela pedagoginja Iva Baldo. Rezultate istraživanja možete pogledati u privitku obavijesti.

U utorak, 15. listopada u Srednjoj školi dr. Antuna Barca u 17 sati će prof. dr. sc. Dubravka Kocijan – Hercigonja održati predavanje pod nazivom „Uzroci nasilja među djecom i mladima - uloga škole i obitelji u prevenciji“.

Nakon predavanja, za zainteresirane odgajatelje i učitelje će biti organizirana i radionica radi promišljanja mogućih modela za praktičnu primjenu i unaprjeđivanje suradničkog odnosa škole, vrtića i obitelji.Također je posebno za roditelje pripremljen paket kvalitetnih edukativnih materijala s praktičnim savjetima i smjernicama o tome što se u obitelji može učiniti kako bi se spriječila pojava nasilja među djecom.

Radionica za umirovljenike pod nazivom „Depresivnost u starijoj dobi – kako je prepoznati i što se može učiniti?“, održat će se 17. listopada 2013. g. u 17:00 sati, i to u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine – Podružnica Dramalj.

Slijedom svega navedenog, pozivamo sve zainteresirane građane, a posebice roditelje djece i mladih te umirovljenike, da nam se u  narednim danima pridruže u obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja.