Gradonačelnik primio najuspješnije prosvjetne djelatnike u povodu Dana učitelja
Objavljeno: 09.10.2013.

 

Gradonačelnik Damir Rukavina je u povodu Dana učitelja u Gradskoj vijećnici svečano primio odgojitelje, učitelje, profesore i ravnatelje iz crikveničkih osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara, Dječjeg vrtića „Radost“ i Srednje škole dr. Antuna Barca. Čestitao im je na svim postignućima i izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima i međunarodnim konferencijama te im poželio mnogo uspjeha u budućem radu. Na druženju su uzvanicima podijeljeni i prigodni pokloni.

Prosvjetni djelatnici koji su se svojim radom posebno istaknuli u proteklom razdoblju su:

DJEČJI VRTIĆ „RADOST“

Branka Cvija - dobitnica županijske nagrade za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika.

Silvija Domijan - voditeljica tima za Olimpijadu

Ovogodišnji, 12. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije organiziran je 12. svibnja na nogometnom igralištu NK „Pomorac“ u Kostreni. Na natjecanju je sudjelovalo 13  ekipa. Crikvenički je vrtić s najvećim brojem osvojenih bodova u ukupnom poretku (162), sedmi put postao ukupnim pobjednikom županijskog natjecanja.


Tatjana Car-Kolombo i Sandra Miculinić susudjelovale na Europskoj konferenciji OMEP-a - Igra u ranom djetinjstvu 2013. koja se od 8. - 11. 05. Održala u Zagrebu   s  prezentacijom primjera iz prakse  Kreiranje okruženja za rani perceptivno-motorički razvoj u jaslicama.

Sandra Erceg je   u veljači sudjelovala na 6. međunarodnom simpoziju ''Avtonomija v šoli'' s predavanjem  Dokumentiranje procesa učenja v vrtcu kot podpora otrokovemu učenju.

Dječji vrtić „Radost“ je u proteklom razdoblju proveo model umrežavanja vrtića na području stručnog usavršavanja (vrtići „Radost“ Crikvenica, „Cvrčak i mrav“ iz Triblja i „Fijolica“ iz Novog Vinodolskog) u cilju podizanja stručnih kompetencija odgajatelja i unapređenja kvalitete odgojno obrazovnog procesa. Ravnateljice su ga prezentirale na  međunarodnoj konferenciji „Sukonstrukcija profesionalnog razvoja: Put prema kvaliteti, pravednosti i uvažavanju različitosti u odgoju i obrazovanju“ u Opatiji, te na međužupanijskom stručnom skupu za ravnatelje i stručne suradnike.

OŠ ZVONKA CARA

 Anja Kostanjšek Brnić,  učiteljica razredne nastave, prošle je preuzela vodstvo školske zadruge, obnovila sve pisane materijale i prvi put povela Zadrugu na županijsko natjecanje. 

Originalnim uratcima Učeničke zadruge "Zvončica" osvojila je uvjerljivo prvo mjesto od strane stručnog žirija i ostalih kolega koji su sudjelovali na natjecanju.

Prvim mjestom na Županiji osigurala je odlazak na državnu smotru gdje je zadruga dobila priznanje.

Damir Donadić,  učitelj informatike, voditelj je multimedijalne skupine koja fotografira i snima sve školske priredbe i projekte.  Već nekoliko godina s kolegom Ivom Tkalecom priprema učenike u području tehničke kulture, u čemu su vrlo uspješni i postižu rezultate na državnoj razini (1. mjesto na županijskom i 3. mjesto na državnom natjecanju)

Ivo Tkalec, učitelj tehničke kulture
s učenicima postiže odlične rezultate u području tehničke kulture i natjecanja „Sigurno u prometu“.

Osim u fototehnici (za koju priprema učenike zajedno s kolegom Donadićem - 1. mjesto na županijskom i 3. na državnom natjecanju), njegovi učenici postižu uspjehe u području graditeljstva i obrade materijala - 1. i 2. mjesto na županijskom natjecanju, 11. mjesto na državnom natjecanju); 

Po natjecanju „Sigurno u prometu“, poznat je i u Europi. Ove godine je dvoje učenika osvojilo 8. mjesto ekipno u Poljskoj.

Ekipu „Sigurno u prometu“ čini četiri učenika. Velik je uspjeh da su na Europsko natjecanje od 4 učenika stigla 2 učenika iz naše županije, iz našega grada i naše škole.

Ovaj plasman na Europsko natjecanje osiguralo im je ekipno 1. mjesto u županiji,  pojedinačno 1. mjesto u kategoriji dječaka i 2. mjesto u kategoriji djevojčica,  te dva pojedinačna 1. mjesta na državnom natjecanju u kategoriji djevojčica i u kategoriji dječaka.

Zahvaljujući učitelju Tkalecu,  škola na igralištu ima ocrtan prometni poligon - prvi takve vrste u cijeloj županiji.

Učitelj Tkalec, napredovao je u zvanje učitelja mentora te je postao voditeljem Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture. 

Prošle je godine dobio županijsku nagradu kao jedan od najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u županiji.

OŠ VLADIMIRA NAZORA

Daliborka Todorović, prof., učiteljica matematike i informatike bila je mentorica Antoniju Juričiću koji je osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju i 10. mjesto na državnom.

Rea Župan,  učiteljica razredne nastave sa pojačanim engleskim jezikom, bila je mentorica Silviju Unkoviću koji je osvojio 2. mjesto na županijskom i 8.mjesto na državnom natjecanju te priznanje za najbolji sastavak na državnom natjecanju.

Džoni Švarc, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, postigao je zapažene rezultate sa svojim učenicima:

 

U atletici su djevojčice iz 7.i 8. razreda osvojile 1.mjesto na županijskom i 2. mjesto na poluzavršnici državnog natjecanja.

Dječaci iz 7.i  8. razreda osvojili su 1. mjesto na županijskom i 2. na poluzavršnici državnog natjecanja. Djevojčice iz 5.i 6.razreda osvojile su 1.mjesto na županijskom i 2. na poluzavršnici državnog natjecanja.

SREDNJA ŠKOLA DR. ANTUNA BARCA:

U Srednjoj školi dr. Antuna Barca, svojim su se radom u prošloj školskoj godini posebno istknule Nada Rosandić, profesorica hrvatskoga jezika, Marija Balažević,  profesorica njemačkoga jezika, Marija Nestorović, profesorica biologije i Dubravka Škara, profesorica engleskoga jezika.