Susret gradonačelnika i djece u povodu Dječjeg tjedna
Objavljeno: 10.10.2013.

Gradonačelnik Damir Rukavina danas se u Gradskoj vijećnici susreo s crikveničkim vrtićarcima i osnovnoškolcima povodom Dječjeg tjedna. Susret su otvorila djeca zahvalivši gradonačelniku što ih svake godine u toku Dječjega tjedna pozove na druženje i razgovor, što ih pažljivo sasluša i odgovori na njihova pitanja. Pitanja nije nedostajalo ni ove godine, a postavljali su ih svi, od najmlađih do najstarijih. Pokazalo se da djeca itekako dobro prate aktualna zbivanja u našemu gradu pa su njihova pitanja, a i odgovori na njih na trenutke zvučali kao na aktualnom satu prave, „odrasle“ sjednice Gradskoga vijeća. Djecu je najviše zanimalo kada će se otvoriti nova škola i vrtić u Jadranovu. Gradonačelnik im je odgovorio da će to biti vrlo skoro jer je za zgradu već idući tjedan zakazan tehnički pregled, što znači da je zgrada na korak do otvaranja. Na pitanje kada će Crikvenica dobiti bazen na kojemu će se moći odvijati sportska natjecanja, gradonačelnik je odgovorio da za bazen postoji idejno rješenje i da se na lokaciji sadašnjeg plivališta namjerava izgraditi moderan bazen sa slatkom vodom, što je ujedno i uvjet da se na njemu mogu održavati profesionalna sportska natjecanja. Budući da je to velika investicija, za realizaciju će se tražiti i sredstva od države i europskih fondova. Još jedna takva investicija je školska sportska dvorana koja se planira izgraditi u sklopu OŠ Zvonka Cara. Za nju će se također tražiti sredstva iz fondova Europske unije.

Djecu je zanimalo je li moguće izgraditi sportski centar u Jadranovu. Gradonačelnik im je odgovorio da u Jadranovu postoji lokacija predviđena upravo za sportski centar. Postavljeno je i pitanje i kada će se riješiti pitanje kanalizacije u Gornjem kraju, jer se za velikih nevremena javlja problem s odvodnjom. Gradonačelnik je odgovorio da se uskoro kreće s proširenjem kanalizacijske mreže u Gornjem kraju na relaciji Benići-Šupera u vrijednosti od više od 7 milijuna kuna. Djecu je zanimalo i hoće li se u Crikvenici izgraditi kino, a gradonačelnik je odgovorio da se u budućnosti u centru grada planira izgraditi velika multimedijalna dvorana koja će po potrebi moći poslužiti i kao kino-dvorana.

Postavljeno je i pitanje hoće li se izgraditi još jedan gradski muzej. Gradonačelnik je odgovorio da će se sadašnja zgrada muzeja prošiti na cijeli prostor sadašnje Gradske vijećnice, a Gradska vijećnica će se „preseliti“ u zgradu Stare škole, gdje je predviđeno i preseljenje Gradske knjižnice.

Djeca su zaželjela sitne popravke u svojim školskim dvorištima te postavljanje ljuljački u dvorištu vrtića. Bilo je i želja za otvaranjem Dinoparka, izgradnjom velikog gradskog lunaparka i klizališta. Jedan je učenik poželio i da gradonačelnik i predsjednik Gradskoga vijeća sazovu malo Gradsko vijeće za djecu s dječjim dnevnim redom. Sudeći po brojnim zanimljivim pitanjima i maštovitim idejama za rješavanje problema, dječje Gradsko vijeće bi zaista bilo pun pogodak, rekao je gradonačelnik.

Današnji su susret s gradonačelnikom u sklopu Dječjega tjedna organizirali Društvo „Naša djeca“ u suradnji s Dječjim vrtićem „Radost“, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara.