Odabrani najbolji suveniri Rivijere Crikvenica
Objavljeno: 04.11.2013.

TZG Crikvenice je, povodom obilježavanja 125 godina turizma u Crikvenici, ove godine raspisala Javni poziv za odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira Grada Crikvenice, na koji je pristiglo ukupno 46 radova. Prijavljeni prijedlozi suvenira morali su biti originalno autorsko djelo, izražavati kulturno-povijesnu, prirodnu ili gastronomsku baštinu Grada Crikvenice, a autori su morali poslati konačno izrađene proizvode i prijedlog dizajna ambalaže.
Osnovni cilj projekta bio je poticanje zanimanja za stvaranjem novih, kreativnih i prepoznatljivih suvenira, čijom promocijom će jačati prepoznatljivost crikveničke rivijere u kulturnom, povijesnom, tradicijskom i gastronomskom smislu.

Članovi ocjenjivačkoga žirija bili su Bruno Lončarić (predsjednik), Željko Dimitrić (član), Melanija Milat Ružić (članica), Dragana Kružić (članica), Tea Rosić (članica), Gordana Derossi (članica) i Gordana Jelenović (članica). Mnogi prijedlozi bili su kvalitetni, dopadljivi i zanimljivi, a kriteriji prilikom ocjenjivanja bili su originalnost, likovno-estetska vrijednost, stupanj povezanosti s kulturno-povijesnom, prirodnom i gastronomskom baštinom Grada Crikvenice te izvedivost i praktičnost. Kandidati su u svakoj od kategorija mogli ostvariti najviše 10 bodova. U konačnici je žiri odlučio da su najuspješniji sljedeći radovi:

1. mjesto i novčanu nagradu od 3.000,00 kuna osvojila je gđa Renata Rupil (Sv. Maura 18, Poreč) za rad "Mirisi Crikvenice".

2. mjesto i novčanu nagradu od 2.000,00 kuna osvojila je gđa Renata Rupil (Sv. Maura 18, Poreč) za rad "Crikvenički lončić".

3. mjesto i novčanu nagradu od 1.000,00 kuna osvojila je gđa Gordana Ban (Benići 33a, Crikvenica) za radove: "Tarvez", "Borša plaža", "Borša placa", "Borša grad".

Ovom prilikom još jednom čestitamo svim kandidatima, a posebice autoricama nagrađenih radova.

Svi suveniri pristigli na natječaj će biti predstavljeni na izložbi u Gradskoj galeriji Crikvenica, čije je svečano otvorenje učetvrtak, 7. studenoga 2013. u 18 sati uGradskoj galeriji "Crikvenica"(Frankopanska 6, Crikvenica). Izložba će biti otvorena do 23. studenoga 2013.

Pridružite nam se na izložbi suvenira koji, svaki na svoj način, kazuje priču o Rivijeri Crikvenica...
Izaberite svog favorita i dopustite da Vas šarmira svojim jedinstvenim dizajnom.