Gradonačelnik primio jubilarne darivatelje krvi
Objavljeno: 06.11.2013.

 

Gradonačelnik Damir Rukavina danas  je u Gradskoj vijećnici primio dobrovoljne darivatelje krvi koji su dali krv 50, 100 i više puta. Na već tradicionalnom susretu s jubilarnim darivateljima i predstavnicima Gradskoga društva Crvenoga križa, gradonačelnik je darivateljima zahvalio na humanosti. „Krv je neprocjenjivi dar koji može dati samo čovjek čovjeku. Svakom svojom donacijom spašavate ljudske živote, što je samo po sebi najveći dar. Sretan sam što Grad Crikvenica ima čak 20 članova plemenitog Kluba 100, odnosno darivatelja koji su dali krv 100 i više puta. U usporedbi s nekim većim gradovima, to je vrlo  značajan broj. Akcije dobrovoljnog darivanja krvi treba stimulirati, a darivatelje nagrađivati. Jubilarnome darivatelju Krešu Dukiću dodijeljena je i nagrada Grada Crikvenice za životno djelo, što mi je posebno drago“, istaknuo je gradonačelnik.

Zahvalio je i  vodstvu Gradskoga društva Crvenoga križa Crikvenica na izvrsno organiziranim akcijama i velikom angažmanu u organiziranju različitih vrsta humanitarnih akcija.

Darivateljima su zahvalili i zamjenica predsjednika Gradskoga društva Crvenoga križa  Marina Baričević i ravnateljica Irena Gašparović.

Jubilarni darivatelji s područja Grada Crikvenice i Vinodolske su: Ervin Car, Ivica Car, Nedeljko Car, Radoslav Erceg, Željko Gašparović, Milorad Hajnić, Dubravko Jeličić, Slavko Lampert, Marijan Lovrić, Želimir Mihalić, Josip Pluščec, Siniša Tomašić, Nikola Udovičić, Darko Vlašiček, Desimir Saftić, Marijan Barac, Ivan Balas, Milenko Brozičević, Tihomir Jurić, Krešo Dukić, Robert Tomić, Viktor Rogić, Žarko Jerčinović i Ivan Čor.