Održan 5. gradonačelnikov kolegij
Objavljeno: 07.11.2013.

 

5. kolegij gradonačelnika se održao 5. studenoga, a vodila ga je zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić. Na kolegiju su prezentirani gradonačelnikovi zaključci doneseni u tijeku mjeseca listopada. Gradonačelnik je primio na znanje izvješća o poslovanju komunalnih društava, javnih poduzeća i institucija u kojima Grad Crikvenica ima udio u vlasništvu (GKTD „Murvica“ d.o.o., Poduzetnički centar „Vinodol“, KTD „Vodovod Žrnovnica“, Radio DJ Crikvenica i Zračna luka Rijeka). Prihvaćen je i zaključak o podmirenju troškova javnog prijevoza učenika i studenata za period od 1. listopada do 31. prosinca sukladno Odluci o socijalnoj skrbi. Prijevoz se sufinancira i djeci iz Dječjeg doma „Izvor“.

Donesen je i Pravilnik o kriterijima dodjele stipendija nadarenim i socijalno ugroženim učenicima i studentima. Na natječaj za učeničke i studentske stipendije Grada Crikvenice prijavio se 61 kandidat, 34 ih se kandidira za stipendije po socijalnom kriteriju, dok su 27 molbi poslali učenici i studenti koji bi stipendije ostvarili na temelju dobrih ocjena.

U tijeku je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu pomoći i potpora poduzetnicima Grada Crikvenice u 2013. godini.

Utvrđen je Konačan prijedlog UPU-a Omorika (Dramalj/Crikvenica). Gradonačelnik je donio i zaključak o sklapanju sporazuma o suradnji između OŠ Zvonka Cara i OŠ Karla Dvoračka iz prijateljskoga češkoga grada Orlove kako bi se suradnja između gradova proširila i na područje obrazovanja. OŠ Zvonka Cara će u svome proračunu za iduću godinu predvidjeti sredstva za realizaciju suradnje.

U listopadu je imenovano i Natječajno povjerenstvo za izbor ravnatelja/ice Muzeja Grada Crikvenice. Prihvaćen je i zaključak o Izvješću o izvršenju Proračuna Grada Crikvenice za razdoblje od 1. 1. 2013. do 30. 9. 2013.